Rolf Kern míří ke švýcarské reprezentaci mužů Foto: Flickr IFF
5. 2. 2020 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Další čtyři roky pro Rolfa Kerna. Pro budoucnost je tím pravým, říká švýcarská federace

 



Hlavním trenérem švýcarské reprezentace žen zůstane další čtyři roky současný lodivod Rolf Kern. Zkušený trenér, který dovedl na nedávno skončeném domácím šampionátu Švýcarsko ke stříbrným medailím podepsal nový kontrakt do konce roku 2024.

Rolf Kern, který mimochodem získal společně s Janou Christianovou získal švýcarský ženský ligový primát, převzal švýcarskou ženskou reprezentaci v roce 2016, jeho předchůdcem byl Sascha Brendler. Na bratislavském šampionátu v roce 2017 navázal na třetí místo z roku 2015, loni pak tým po neuvěřitelném semifinálovém obratu dokráčel až do finále, kde podlehl v prodloužení Švédsku.

Nově podepsaná smlouva platí na dva cykly, tedy do konce roku 2024. „Pracovat s týmem je samo o sobě velkou motivací,“ říká potvrzený hlavní trenér v tiskovém prohlášení. „Našim společným cílem bylo postavit se jeden za jednoho, společně zabojovat a udělat vše pro úspěch,“ hodnotí dosavadní spolupráci, která vyvrcholila domácím stříbrem.

Pro Kerna to byl implus pokračovat. „Holky tuto taktiku splnily, což mě obrovsky motivuje k tomu, abychom společně pokračovali po cestě, kterou jsme se vydali,“ uvedl.

Podporu má také uvnitř federace. „Jsem přesvědčen, že je tím pravým pro budoucnost, s ním náš ženský národní tým hraje velmi dobře, jeho kvalita se zvedla a výsledkem je, že taková představení jako na domácím šampionátu jsou možná,“ uvedl v prohlášení Swiss Unihockey Remo Manser.

Čtyřletou smlouvou vyjadřuje federace především důvěru. „Kontinuita a důvěra v to, co společně děláme, jsou jedním z důležitých aspektů. Čtyřletý kontrakt by měl být dalším takovým aspektem,“ dodává Manser.

Všeobecně se očekává, že švýcarský ženský národní tým čeká velká generační obměna. Nyní je tedy zřejmé, že ukočírovat ji bude muset právě Rolf Kern.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*