Florbalistky Vítkovic a Ivanti Tigers čeká vzájemný souboj. Foto: Florbal Vítkovice
8. 2. 2020 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Vyšlápne si Ivanti Tigers na Vítkovice? Je tady poslední šance pro Jičín?

 



Nesmírně zajímavé menu servíruje Extraliga žen ve svém 19. kole. V každém ze šesti zápasů totiž o něco jde. V přímém souboji o play off se střetnou Jičín s Panthers a Bulldogs s Olomoucí, Ivanti Tigers pak doma vyzvou Vítkovice. Židenice mohou při porážce Bohemians pomýšlet rovněž na čtvrtou příčku a konečně se odehraje také soboj mezi Ostravou a Tatranem.

Program 19. kola Extraligy žen:

Crazy girls FBC Liberec – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Sobota, 14.00, SH ZŠ Dobiášova Liberec
Chodov sice ukázal v utkání proti Tatranu jistou zranitelnost, ale utkání s Libercem by to z jeho pohledu příliš ovlivnit nemělo. Všechny podstatné faktory jsou na jeho straně a jen obrovský zkrat jej může připravit o tři body, které ale Chodov nutně potřebuje, protože stále nahání první Vítkovice. Pro Liberec se bude jednat o další tvrdý střet s realitou, na který jej ale připravila již první porážka s Chodovem v poměru 0:21.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body

Ivanti Tigers Jižní Město – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota, 15.45, SH Jižní Město
Vítkovice čeká před soubojem s Chodovem zápas s Ivanti Tigers. Pražský tým sice v letošní sezoně má pozici onoho „čtvrtého týmu vzadu“, ale v pohárové soutěži dokázal vystavit stopku Ostravě. Je jasné, že Vítkovice musí podat stoprocentní výkon, aby se udržely na prvním místě tabulky, při velmi pravděpodobné výhře Chodova nad Libercem. Pro mladé hráčky na straně Pražanek se bude jednat o další velkou zkušenost.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

KM automatik FBK Jičín – Panthers Praha
Sobota, 17:30, Sportovní areál Jičín
Jičín k postupu do play off potřebuje nad Panthers bezpodmínečně vyhrát. Pražanky zase bojují s Bulldogs, takže také potřebují body jako onu pověstnou sůl. Oběma týmům jde o hodně, pro Jičín se jedná o poslední šanci, jak se přihlásit do boje o místenku v play off. Panthers mohou těžit z toho, že se jim podařilo stabilizovat obranu, nicméně je jasné, že v Jičíně to bude bitva o každý centimetr hřiště.
Tip Florbal.cz:
Výhra Panthers za 2 body

FBS Olomouc – Bulldogs Brno
Sobota, 18.00, SH Čajkaréna Olomouc
Také před Olomoucí je jasná rovnice, Chce-li na poslední chvíli proklouznout do play off, musí Brno obrat o všechny tři body. Hanačky v posledních kolech ukazují sice zlepšenou hru, nicméně klíčový duel s Panthers jim nakonec výsledkově nevyšel. Bulldogs naopak nadále válčí především s Panthers a body z olomoucké palubovky by se Brňankám hodily nár
Tip Florbal.cz:
Výhra Bulldogs za 2 body

FBC ČPP OSTRAVA – Tatran Střešovice
Sobota, 20.00, ČPP Aréna Ostrava
Tatran podal proti Chodovu výborný výkon, který málem zásadně zasáhl do souboje o první příčku. Proti Ostravě bude mít další šanci dokázat, že dorůstá do kvalitního soupeře pro elitní týmy. A pamatujete na loňskou čtvrtfinálovou sérii obou týmů? Právě ona je tou nejlepší pozvánkou do ČPP Arény, kde by se v sobotu večer mohly dít velké věci. Ačkoliv zde třeba nejde o pořadí, tento zápas stojí za návštěvu.
Tip Florbal.cz:
Výhra FBC za 3 body

K1 Florbal Židenice – FbŠ Bohemians
Neděle, 16.30, VUT CESA Brno 1
Jediný nedělní duel je soubojem o páté místo, při sobotní výhře Vítkovic v něm domácí Židenice mohou pomýšlet také na čtvrtou pozici s tím, že proti Ivanti Tigers mají zápas navíc. Jak Bohemians, tak Židenice mají účast v play off prakticky jistou, vzájemný duel tak mohou pojmout také jako plnohodnout a velmi ostrou přípravu na play off. Zajímavou otázkou je, zda-li se také proti Bohemians projeví zvýšená střelecká efektivita Židenic?
Tip Florbal.cz:
Výhra Bohemians za 2 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*