Thajsko se utkalo se Singapur na mistrovství světa 2018. Obě země se objeví i na nadcházejícím šampionátu, kam postoupily po zrušení kvalifikačního turnaje bez boje. Foto: IFF, Ondřej Klíma Thajsko se utkalo se Singapurem na mistrovství světa 2018. Obě země se objeví i na nadcházejícím šampionátu, kam postoupily po zrušení kvalifikačního turnaje bez boje. Foto: IFF, Ondřej Klíma
26. 2. 2020 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Koronavirus donutil zrušit kvalifikaci v Asii! Na MS postoupí týmy podle žebříčku

 



Výkonný výbor IFF se rozhodl zrušit kvalifikační turnaj asijsko-australské zóny o postup na mistrovství světa. Turnaj se měl uskutečnit na začátku března v Bangkoku. Hlavním důvodem je rychlé šíření koronaviru v regionu a s tím spojená opatření thajské vlády.

Na prosincový světový šampionát, který se bude hrát ve finských Helsinkách, se tak kvalifikují týmy podle postavení ve světovém žebříčku. Postup si bez boje zajistí Austrálie, Thajsko, Singapur a Japonsko. Stejné celky se zúčastnily posledního MS v Praze.

„Vzhledem k rychlému šíření koronaviru a k nově vydaným nařízením thajské vlády neměla Mezinárodní florbalová federace jinou možnost než kvalifikační turnaj v Bangkoku zrušit. Toto rozhodnutí nebylo lehké a omlouváme se za způsobené nepříjemnosti,“ řekl k situaci John Liljelund, generální sekretář IFF.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*