Florbalistky Panthers a Bulldogs čeká přímý souboj o play off. Foto: Panthers Praha
29. 2. 2020 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Rozhodující bitva o play off mezi Bulldogs a Panthers, ostravské derby. Poslední kolo má co nabídnout

 



Až v posledním kole, navíc v přímém souboji se rozhodne o posledním týmu, který postoupí do play off. Budou jím buď brněnské Buldočky nebo Panterky z Prahy. Jejich přímý souboj bude předvojem nedělních duelů, přičemž hlavním lákadlem bude ostravské derby.

Program 22. kola Extraligy žen:

Bulldogs Brno – Panthers Praha
Sobota, 16.00, SH SportPoint Brno
Přímý souboj o poslední místo v play off. Oba týmy mají stejný počet bodů, takže kdo vyhraje toto utkání, postoupí do bojů o medaile. První vzájemný zápas je zapomenut, vzhledem k tomu, že utkání v extralize žen musí skončit výhrou jednoho ze dvou soupeřů ani na něm nesejde. Klíčem k úspěchu Bulldogs je jejich aktivní hra, Panthers zase musí věřit Kristýně Horňákové v brance. Tohle ale bude každopádně bitva jako hrom!
Tip Florbal.cz:
Výhra Bulldogs za 2 body

1.SC TEMPISH Vítkovice – FBC ČPP OSTRAVA
Neděle, 14.00, SC Dubina Ostrava
FBC je jediným českým týmem, který Vítkovice v této sezoně porazil, když v prodloužení získal první derby. Nebude to sice přímý souboj o Prezidentský pohár, který si Vítkovice převezmou již před zápasem, nicméně je jasné, že také druhé utkání tohoto kola bude mít pořádný náboj.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 2 body

Crazy girls FBC Liberec – K1 Florbal Židenice
Neděle, 14.00, SH ZŠ Dobiášova Liberec
Stejně jako v Ostravě, také v Liberci se začne úderem nedělní čtrnácté hodiny. Židenice by v tomto utkání měly potvrdit zlepšenou formu a vybojovat páté místo v extraligové tabulce. Po letech záchranářských bojů je pak nebude zajímat play down, ale volba soupeřů pro boj o medaile. V týdnu se tamní legenda Andrea Dernerová vyjádřila pro Brněnský deník tak, že pokud do play off nepostoupí Bulldogs, přejí si Vítkovice z první příčky právě Židenice. Bude mít pravdu?
Tip Florbal.cz:
Výhra Židenic za 3 body

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FBS Olomouc
Neděle 14.00, SH Jižní Město
Ve stejném časovém rámci se rozhodne také souboj o druhou příčku mezi Chodovem a FBC Ostrava. Pražský tým sice hraje doma s Olomoucí, ale také ztrácí jeden bod na FBC, takže musí doufat v ostravské zaváhání. Sám nemůže udělat nic víc než potvrdit roli favroita a neztratit další body.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body

FbŠ Bohemians – Ivanti Tigers Jižní Město
Neděle, 15.00, SH Děkanka
První vzájemný zápas skončil senzační výhrou Bohemians, nicméně od té doby Tigers zkonsolidovaly své výkony proti týmům, které jsou v tabulce pod nimi. Důkazem je také poslední velmi přesvědčivá výhra nad Bulldogs Brno. Každopádně je jasné, že cenná výhra v pražském derby úspěšný tým pozitivně naladí na play off.
Tip Florbal.cz:
Výhra Ivanti Tigers za 3 body

Tatran Střešovice – KM automatik FBK Jičín
Neděle, 18.30, STODOLA Aréna Střešovice
Základní část ročníku 2019/2020 uzavře souboj Tatranu s Jičínem. Oba týmy se snaží hrát aktivní florbal, proto, především pokud Jičín vydrží se silami, je vysoce pravděpodobné, že se v legendární Stodole bude na co dívat. Postupem času by se ale přeci jen větší kvalita Tatranu a především šířka jeho kádru měla projevit.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*