Dominika Tůmová (číslo 18) patří ke klíčovým hráčkám Panthers. Foto: Bulldogs Brno
7. 3. 2020 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Proti Bulldogs jsme prodaly, co umíme, teď je třeba mít pevnou obranu a bojovat, hlásí Dominika Tůmová

 



Florbalistky Panthers neprožily snadnou základní část. Byly doby, kdy se krčily na 11. místě, nakonec ale díky výhře v posledním zápase základní části proti Bulldogs Brno prošly do play off. Podle Dominiky Tůmové v utkání prodaly, co umí a také zkušenosti z těžších zápasů. Na sérii s Ostravou se těší a hlásí, že její tým bude bojovat.

Dominiko, florbalistky Panthers nakonec dokázaly postoupit do play off Extraligy žen. Je to velká radost a úleva?
„Do poslední chvíle jsme to neměly jisté. Zápas s Brnem se nám povedl a samozřejmě jsme měly radost a ulevilo se mám, ale víme, že play-off bude úplně jiná soutěž.“

Problémy Panthers s účastí v elitní osmičce pramenily především z nepovedené první poloviny základní části. V čem podle vás tkvěl problém?
„Ano, první část sezóny se nám nepovedla, tak, jak jsme si představovaly. Přišlo dost nových hráček, a tak nám trvalo, než jsme se sehrály.“

Jak těžká byla první polovina základní části psychicky? Přeci jen, bylo období, kdy byly Panthers třeba na jedenáctém místě soutěže.
„Nebylo to úplně jednoduché, že jsme byly na 11. místě, přestože jsme věděly, že máme na víc. Ve druhé části sezóny bylo potřeba pořádně zabrat a zápasy, které jsme prohrály musíme vyhrát, jinak nemáme šanci na play-off. To nás psychicky zvedlo.“

Nicméně, druhá polovina soutěže již měla ze strany Panthers kvalitu a postupem času bylo zřejmé, že o osmé místo v elitní osmičce bude tvrdý boj mezi Panthers a Bulldogs. Co se změnilo?
„Začaly jsme jinak pracovat na tréninku, zapojila se k nám nová kondiční trenérka. Myslím si, že pomohlo i to, že se nám ustálily lajny.“

Logickým vyvrcholením celé základní části se nakonec stal přímý souboj o play off v Brně. Vyhrály jste 5:1, mohla hrát roli větší zkušenost s náročnými zápasy nejvyšší souěže?
„Bulldogs jako nováček v extralize měly těžkou roli a je možné, že v rozhodujícím zápase jsme se my, jako trochu zkušenější tým, dokázaly více soustředit a dařilo se nám prodat to, co umíme a co jsme získaly v náročných zápasech, kterých máme za sebou asi trochu více než soupeřky.“

Na pořadu dne je tedy čtvrtfinálová série Panthers s Ostravou, kterou jste při zápase v ČPP Aréně dokázaly obrat o bod, ale také prohrát velkou přestřelku. Dá se z tohoto utkání vyjít také směrem do čtvrtfinále?
„Na půdě soupeře se nám tuto sezónu celkem daří. V prvním zápase s Ostravou jsme neměly co ztratit a dokázaly jsme se jako tým semknout a soupeře překvapit. Odveta byla úplně jiný zápas. Od nás spousta chyb a nepochopitelný zkrat. Na druhou stranu jsme dokázaly, i přes strašný výsledek, dost branek dát.

Víme, že s Ostravou dokážeme zahrát kvalitně a pokud si pohlídáme pevnou obranu a ponaučíme se z chyb z druhého vzájemného utkání, můžeme je potrápit.

Na vzájemnou sérii se těšíme, budeme bojovat!“


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*