Česká reprezentace - juniorští mistři světa 2019! Foto: Flickr IFF Česká reprezentace - juniorští mistři světa 2019! Foto: Flickr IFF
1. 4. 2020 Reprezentace - Junioři (2) KOMENTÁŘŮ

Mistrovství světa juniorů se uskuteční v Brně

 



Světový šampionát juniorů bude za rok hostit Česká republika. Nyní už je rovněž jasné, že se bude hrát v Brně. Dějištěm se stane Městská hala Vodova, která disponuje dvěma hracími plochami, a tak se celý turnaj uskuteční na jednom místě.

„Velkou měrou k našemu rozhodnutí přispěl také fakt, že se tato akce těší velké podpoře od města Brna i Jihomoravského kraje, čehož si moc vážíme. Navíc máme s Brnem skvělé zkušenosti ohledně pořádání mezinárodních akcí, konaly se tu například světový šampionát žen v roce 2013 a řada Euro Floorball Tour, naposledy na jaře 2018. Věříme, že tady fanoušci opět vytvoří skvělou atmosféru,“ uvedl na oficiálních stránkách Českého florbalu prezident Filip Šuman.

Český tým bude na domácím mistrovství v roli obhájce trofeje. Před rokem v Halifaxu vybojovali svěřenci trenéra Jiřího Jakoubka premiérový mistrovský titul pro Českou republiku. Juniorský šampionát se do Česka vrátí po 18 letech. V roce 2003 vybojovali junioři bronz a postarali se tak o vůbec první medaili pro české barvy. Na podzimní kvalifikaci, kde se bude bojovat o zbylá volná místa, následně naváže los základních skupin.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Pavel napsal:

    Ročník 2000 byl hodně silný, nevím jestli 2002 budou schopni zopakovat dobrý dojem. Ale i tak jim přeji úspěch a určitě se vydám do Brna

  • znalec napsal:

    Další tunel českého florbalu, jsem zvědav, kolik bude rozpočet. Stačí porovnat cenu předchozích šampionátů s tím brněnským. Mistroství světa ve zbytečnostech se opět vrací do ČR! Tuneláři do toho!

Napsat komentář

*