Jan Řehoř si vyzkouší zahraniční angažmá. Foto: Martin FLOUSEK, www.xflorbal.cz Jan Řehoř v dresu Mladé Boleslavi. Foto: Martin Flousek, www.xflorbal.cz
8. 4. 2020 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Řehoř hlásí návrat do Boleslavi. Pokud se nic nestane, další změny neplánujeme, přiznal Pacák

 



Florbalový univerzál Jan Řehoř se po ročním angažmá ve švýcarském UHC Thun vrátí zpátky do Mladé Boleslavi. V květnu se mu ve středočeském celku rozběhne nová tříletá smlouva. Příchodem Řehoře by podle slov generálního manažera klubu Tomáše Pacáka měl, pokud nedojde k neočekávaným událostem, končit výčet změn v kádru.

Řehoř v UHC patřil k nejlepším hráčům. Thunu se ale nedařilo výsledkově a po základní části švýcarské nejvyšší soutěže obsadil předposlední příčku. Následné baráži o setrvání v NLA se vyhnul až kvůli koronavirové krizi. „Těžko říct, jak by dopadla baráž, která nás měla čekat. Se svými výkony jsem byl v celku spokojený v první polovině základní části. Po Novém roce přišel útlum a už se mi moc nedařilo,“ řekl nedávno v rozhovoru pro Florbal.cz Jan Řehoř.

„Jednoznačně nás nejvíce trápila obrana. Bohužel skoro každý zápas jsme dostávali hrozně moc branek. Paradoxně i přes to, že jsme měli jednoho z nejlepších brankářů, jakého jsem kdy viděl. Ten z nás musel během zápasu vždy mít minimálně třikrát infarkt, protože to, co jsme občas předváděli, by asi v tužce nebyl schopný rozebrat ani Jenda Pazdera,“ dodal s nadsázkou.

Jan Řehoř byl již poněkolikáté letos vyhlášen nejlepším hráčem Thunu. Foto: Swiss Unihockey

Jan Řehoř byl v NLA několikrát vyhlášen nejlepším hráčem svého týmu. Foto: Swiss Unihockey

Bývalý hráč Tatranu nebo SSK Future nasbíral 25 bodů za 9 gólů a 16 asistencí a společně s Davidem Šimkem, kterého později postihlo zranění, táhli ofenzivu Thunu. Teď se Řehoř těší zase na vyhrávání. „Jasně, v Bolce je to druhý extrém, ale rozhodně ten příjemnější. Ačkoliv jsem hrozně moc rád za to, že jsem v Thunu mohl strávit sezonu a moc se mi tu líbilo, tak se přeci jen po roce zase těším na větší porci vyhraných zápasů,“ přiznal Řehoř pro klubový web.

„Už když od nás Honza loni v létě odcházel, byli jsme spolu domluvení, že jeho působení ve Švýcarsku bude trvat jednu sezonu a poté se vrátí do našeho klubu. Za Boleslav úspěšně odehrál dvě sezony, zná prostředí, ambice, má v týmu hodně kamarádů, takže odpadá potřeba nějaké dlouhé aklimatizace. Zároveň známe my jeho, Honza je produktivní a kreativní hráč, ať už hraje na jakémkoliv postu. Jeho variabilita je také velkou výhodou,“ okomentoval návrat Řehoře generální manažer Mladé Boleslavi Tomáš Pacák.

„V uplynulé sezoně jsme pracovali s poměrně úzkým kádrem, protože jsme s Honzovým návratem výhledově počítali. Pokud se nestane nic dramatického či neočekávaného, další změny v kádru neplánujeme,“ uvedl generální manažer k dalšímu možnému pohybu v týmu.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*