Vítkovická kapitánka Kamila Paloncyová zaznamenala na hřišti Jičína dvě asistence. Foto: FBK Jičín, Český florbal Vítkovická kapitánka Kamila Paloncyová zaznamenala na hřišti Jičína dvě asistence. Foto: FBK Jičín, Český florbal
27. 4. 2020 Extraliga žen (3) KOMENTÁŘŮ

Zahraniční výzva: Kamila Paloncyová s Ivanou Šupákovou zkusí pomoci Zugu na vyšší příčky

 



Dvě opory ztratil při přestupu do Švýcarska Chodov, další dvě hráčky míří do země helvétského kříže z Vítkovic. Reprezentantky Kamila Paloncyová s Ivanou Šupákovou mění ostravský celek za Zug, který se dlouhodobě zajímá o zahraniční hráčky a několik již jich jeho organizací prošlo.

Ve Vítkovicích byly zvyklé hrát o nejvyšší příčky, což o Zugu neplatí. V minulé sezoně skončil na osmém místě z deseti týmů v základní části, ve čtvrtfinále pak podlehl 0:3 na zápasy celku Wizards Bern Burgdorf,

Na druhou stranu, obě české reprezentantky zřejmě nečeká boj o medaile, mohly by zastat klíčové role, když jeho kádr opustila nejlepší hráčka Ronja Bischel, toho času již nová spoluhráčka Martiny Řepkové s Nelou Jirákovou v Churu.

Zug přitom se zahraničními hráčkami pracuje rád, v posledních letech sázel na Finky, z Češek pak jeho kádrem prošla například Hanka Lacková, Terezie Párysová, Magdalena Žižková nebo také hráčky s vítkovickou minulostí: Lucie Šrotová s Terezou Volákovou.

Vítkovice jsou si vědomy, že ztrácí velké persony své historie „Ivana s Kamilou s týmem vybojovaly všechny novodobé úspěchy Vítkovic od roku 2013, byť Kamča některé z nich vinou zranění nemohla zažít přímo na hřišti. Je tedy tak trochu symbolické, že po ukončení vysoké školy využijí zajímavou nabídku na florbalovou zkušenou a třeba i takové trochu životní prázdniny v cizině. Každopádně jim patří velký dík, uvedl k odchodu vítkovických opor jeden z trenérů vítkovického týmu Jiří Velecký.

Nicméně, mohla by to být šance pro jiné. „Víme, že ztrácíme velmi dobré, spolehlivé a zkušené hráčky, a nebude lehké je nahradit. Ale pracujeme na tom a bude zde teď místo a větší prostor pro jiné holky, které chtějí ve florbale růst a mají chuť se porvat o úspěch na mezinárodní scéně. Přeci jen jedna medaile nám z Poháru mistrů ještě stále chybí, dodal s úsměvem Velecký.

Slova vděku našla pro svůj osudový klub také Kamila Palonyová. „Ani tisíc slov by nedokázalo vyjádřit vděčnost, kterou chovám k Vítkovicím. Tento klub ze mě vychoval hračku, jakou dnes jsem. V jeho světle jsem získala zážitky a triumfy takových rozměrů, o kterých se jiným může jen zdát,“ uvedla na svém Instagramu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*