Florbalistky Mladé Boleslavi budou hrát Extraligu žen. Foto: Florbalová akademie MB
2. 6. 2020 Extraliga žen (6) KOMENTÁŘŮ

Liberecké Crazy girls nahradí Boleslav. Je to odměna pro odchovance, hlásí sekretář Diblík

 



Florbalový fanoušek v Mladé Boleslavi bude mít od příští sezony možnost navštívit zápasy obou elitních soutěží. Uvolněné místo po libereckých Crazy girls totiž zaujme Florbalová akademie MB, což Florbal.cz potvrdil generální sekretář oddílu Jiří Diblík. Podle něj byla účast v nejvyšší soutěži dlouhodobým cílem a je odměnou pro odchovance oddílu. 

Liberec se do extraligy žen dobrovolně nepřihlásil, upřímně, po letitých problémech Crazy girls to pro ně může být vítaným restartem. Tamní oblast ale o nejvyšší ženskou soutěž nepřijde, nabídnutou možnost totiž využije Florbalová akademie z Mladé Boleslavi. „Extraliga je náš dlouhodobý cíl a výzva pro celý klub,“ řekl Florbal.cz generální sekretář oddílu Jiří Diblík. „Jelikož pracujeme převážně s odchovanci, je to výzva a odměna také pro ně,“ dodal.

Středočeský tým, vítěz prvoligové divize Západ, získal právo první volby dle článku 3.3, písmene I, který řeší právě případ Liberce, tedy týmu, který se dobrovolně přihlásil o soutěž níže.

Určující výtah ze soutěžního řádu

Výkonný výbor ukončil soutěže v ročníku 2019/2020 s tím, že platí pořadí po základní části se zohledněním případné fáze play off, pokud se stačila dohrát. To se v 1. lize žen nestalo a přesně podle tohoto bodu se tak musí rozhodnout o první volbě mezi Mladou Boleslaví a Třincem.

Matematický přepočet navíc v tomto případě ani není třeba použít: jak Mladá Boleslav, tak Třinec odehrály 22 zápasů, Mladá Boleslav v nich získala 64 bodů, Třinec o šest méně. Právo první volby tak patří týmu z města Škodovek. „Na tuto možnost jsme byli připraveni, a proto bylo rozhodování krátké a jednoduché,“ zakončil Jiří Diblík.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • hm napsal:

    Prej odchovankyně 😀 😀 😀 kolik těch odchovankyn ze současnýho kádru, tam je 😀 spíš měl pan Diblík, napsat . „Je to odměna, za to rabování v jinejch klubech“

    • Tomáš Suchý napsal:

      Dobrý den! Z ženského týmu FA (který hrál 1.ligu) je cca. polovina odchovankyň FA. Z juniorského týmu dívek všechny. Nemyslím, jak znám situaci, že je to někde jinak.

  • Jan napsal:

    Jaká tamní oblast, ty kráso? Liberec je v jiném kraji než Bolka… 😀 😀

    • JM napsal:

      Asi možná proto, že Liberec i Bolka patří pod stejný region západ? 🤷‍♂️ a Boleslav je k Liberci asi o trochu blíž, než Třinec 🤦‍♂️

  • zúžení napsal:

    Do MB gratulace, ale jinak Český florbal opět propásnul šanci číslo jedna..soutěž se měla hrát jen s 11..po základní části 8 do PO a tři skupinu o udržení s tím, že body ze ZČ se započítávají..10. a 11. přímý pád do 1. ligy a místo nich vítěz PO 1. ligy a 9. celek by hrál baraáž s prohercem z 1. ligy..sout+ž by se ustálila na 10..v mužích časem také dostat zpět na 12.

Napsat komentář

*