Zdeněk Skružný, David Derka a Teemu Tuhkanen. Foto: facebook Start98 David Derka (uprostřed) po boku Zdeňka Skružného a Teemu Tuhkanena ještě na lavičce Startu98. Foto: Start98
4. 6. 2020 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Česká Lípa oznámila nového trenéra! Po odchodu Stožického tým povede David Derka

 



Koučem České Lípy pro nadcházející ročník měl být podle původního plánu Jiří Stožický. Ten ale odešel do Mladé Boleslavi, a tak muselo vedení českolipského klubu hledat jinou variantu. Nakonec se týmu ujme David Derka, který už v pozici trenéra působil v kunratickém Startu, v Ústí a v Liberci.

Krátce před startem přípravy řešili v České Lípě nepříjemnou situaci. Jiří Stožický, který měl po Lence Bartošové převzít mužstvo, odešel do Mladé Boleslavi. Ve středočeském klubu bude asistentem Petra Novotného u A týmu a zároveň se bude věnovat mládežnickým celkům a oblasti skautingu.

„V České Lípě jsem byl osm let, což je dlouhá doba, a uvažoval jsem o nějakém novém impulzu, nové výzvě. Boleslav je v českém florbale číslo jedna a možnosti vrátit se do klubu si hodně vážím,“ řekl pro mladoboleslavský web Stožický. U středočeského týmu už v pozici trenéra v minulosti působil. Má superligový bronz z roku 2010 a o rok později vedl klub na Poháru mistrů.

„Odchod mě bohužel velmi překvapil. Od konce minulé sezony bylo víceméně jasné, že Jiří Stožický bude pokračovat v pozici hlavního trenéra i nadále. To mohla samozřejmě předpovídat i florbalová veřejnost poté, co jsme se na konci sezony dohodli s Lenkou Bartošovou, že tým potřebuje po třech porážkách nový impuls. K Jirkovi jsme hledali pouze vhodného asistenta a řešili další koncepci týmu s prostupností jednotlivých kategorií,“ osvětlil situaci manažer českolipského klubu Štěpán Slaný.

FBC se následně dohodlo s Davidem Derkou. Bývalý hráč Liberce, Ústí a Bohemians povede tým s asistentem Petrem Koptou. „S Davidem i Petrem se známe velmi dlouho, prošli jsme společně angažmá v Ústí nad Labem a v Liberci, kde se následně naše florbalové cesty na čas rozdělily. Do České Lípy jsme hledali ty správné typy trenérů, kteří náš tým posunou zase o něco výše a zároveň budou respektovat naše trochu specifické prostředí,“ okomentoval výběr realizačního týmu Slaný.

Derka v uplynulé nedokončené sezoně trénoval prvoligové Ústí, které obsadilo po základní části čtvrtou příčku a v play off si dvakrát stihlo zahrát proti regionálnímu rivalovi z Chomutova. Obě mužstva ukořistila jeden triumf. Teď se Derka posune o patro výš a Českolipským by měl pomoci v posunu. K ruce mu v realizačním týmu budou také kondiční specialisté Jaroslav Hochmut a Daniel Obyt.

„Cílem je play off. Nechceme se k němu upínat za každou cenu. Přichází k nám docela dost mladých hráčů, chceme je zapracovat a předvádět zase o něco vyrovnanější výkony, než tomu bylo v předchozích sezonách,“ dodal manažer České Lípy Štěpán Slaný.

Nová podoba realizačního týmu České Lípy.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*