Matěj Kostka se loučí s otrokovickými Panthers. Foto: Hu-Fa Panthers Otrokovice Matěj Kostka se loučí s otrokovickými Panthers. Foto: Hu-Fa Panthers Otrokovice
27. 6. 2020 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Výměna mezi Hattrickem a Otrokovicemi. Do Brna míří Martin Nagy a Kostka, pantery naopak posílí Medek s Hronkem

 



Dva moravské celky si navzájem vymění své hráče. Do brněnského Hattricku se po letošním hostování z Otrokovic definitivně přesune Martin Nagy. Společně s ním putuje do Brna i Matěj Kostka. Opačným směrem pak zamíří duo David Medek a Matěj Hronek, kteří posílí Panthers.

Martin Nagy se nejvíce do statistik v Otrokovicích zapsal v sezoně 2016/2017, kdy zaznamenal 18 branek a 7 asistencí. Zažil s klubem postup do nejvyšší soutěže i postup do semifinále. I vinou zranění toho ale za pantery nestihl více. Martin Kostka nastřádal za Otrokovické 200 startů v nejvyšší soutěži. Ofenzivní bek v nich posbíral 99 bodů. Také on v sezoně 2013/2014 byl u postupu mezi čtyři nejlepší celky superligy.

Martin Nagy odehrál za Otrokovice v nejvyšší soutěži celkem 118 utkání. Foto: Hu-Fa Panthers Otrokovice

Martin Nagy odehrál za Otrokovice v nejvyšší soutěži celkem 118 utkání. Foto: Hu-Fa Panthers Otrokovice

„Je to zvláštní pocit po tolika letech strávených v Panterech patřit jinému klubu. V Otrokovicích jsem zažil spoustu nezapomenutelných okamžiků, jako byl třeba postup do extraligy, který pro mne byl asi to úplně nejvíc! Měl jsem možnost nastupovat v jedné lajně s bratry, poznal jsem spousty skvělých lidí a kamarádů. Nicméně čas plyne a role se mění. Panteři, díky!“ uvedl pro otrokovický web útočník Martin Nagy.

„Rozhodnutí pro mě nebylo vůbec jednoduché, ale dospěl jsem k závěru, že je čas na nový impuls. Klíčovým faktorem bylo i to, že posledních osm let bydlím v Brně, takže jsem musel na tréninky dojíždět, což bylo pro mě dost náročné,“ řekl ke svému přesunu Matěj Kostka, který pak následně zároveň přidal poděkování celému klubu a fanouškům.

Matěj Kostka působil v Otrokovicích od roku 2010. Foto: Hu-Fa Panthers Otrokovice

Matěj Kostka působil v Otrokovicích s přestávkou od roku 2010. Foto: Hu-Fa Panthers Otrokovice

„Věděli jsme, že se tyto odchody dříve nebo později uskuteční. Oba kluci bydlí a pracují v Brně, navíc Martin už poslední sezonu v Hattricku hostoval. Matěj celé roky dojížděl a chápu, že už chce mít trochu klid. Jak Matěj, tak Martin jsou nesmazatelně zapsaní do historie klubu a pro mne osobně budou vždy panteři, ať už budou mít na sobě jakýkoliv dres. Za vše, co pro florbal v Otrokovicích udělali, jim patří obrovský dík,“ poděkoval oběma hráčům za odvedené služby předseda otrokovického klubu Karel Ťopek.

Volná místa v kádru by měli zaplnit útočník Matěj Hronek a obránce David Medek. „Využili jsme situace, která se nabízela. Trenéři o Matěje a Davida velice stáli. Jsem šťastný, že se rozhodli přijmout výzvu a přidali se k nám. Oba dva to jsou mladí a perspektivní hráči, kteří mají touhu se ukázat. Věřím, že se u nás posunou výkonnostně zase nahoru a budou oporami týmu,“ okomentoval příchod dvou 22letých hráčů Ťopek.

Nové posily Otrokovic Matěj Hronek a David Medek. Foto: FbŠ Hattrick Brno

Nové posily Otrokovic Matěj Hronek a David Medek. Foto: FbŠ Hattrick Brno


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*