Michal Prokeš se stane asistentem Milana Fridricha. Foto: Reprofoto Seznam Zprávy Michal Prokeš se stane asistentem Milana Fridricha. Foto: Reprofoto Seznam Zprávy
18. 8. 2020 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Životní nabídka: Prokeš se vrací k fotbalu v Egyptě, Tatranu pomůže online

 



Michal Prokeš nakonec u A-týmu Tatranu Střešovice působit nebude. Jeho angažmá jako asistenta Milana Fridricha končí po pár týdnech, když Prokeš kývl na životní nabídku z egyptského Al-Ahly. S Tatranem ale zůstane ve spojení a pomůže mu online.

Michal Prokeš se vrací do fotbalového prostředí, bude sportovně-technickým ředitelem v egyptském velkolubu Al-Ahly. „„Je to největší klub na africkém kontinentu, má obrovskou tradici, posbíral spoustu trofejí. A má vybudovanou výtečnou infrastrukturu, o které se českým klubům může jenom zdát. Al-Ahly je nejslavnější fotbalová značka v Africe a arabském světě. A já tady mám na starosti kompletní sportovní strategii a přípravu všech týmů až po výběr do 21 let,“ řekl Prokeš pro Seznam Zprávy, které s novinkou přišly jako první.

Je jasné, že angažmá v Tatranu tak minimálně z pohledu osobní přítomnosti Prokeše končí. „Mrzí mě odchod skvělého kolegy, ale jasně chápu tu velkou příležitost, kterou si Proky zasloužil. Myslím, že ve strukturách Tatranu nastartoval správnou práci a ukázal, jak se má ke sportu přistupovat. Za to mu patří velké díky, nyní je potřeba v tom důsledně pokračovat a za jeho dozoru na dálku klub rozvíjet, aby až se Proky vrátí, byl klub silný a mohl plynule navázat na započatou práci. Přeji mu hodně úspěchů a pevných nervů v Egyptě a je skvělé, že s námi zůstal v kontaktu a klub i A-tým stále podporuje,“ uvedl trenér A-týmu Tatranu Milan Fridrich v tiskové zprávě.

Michal Prokeš ale chce zůstat Tatranu nápomocen. „Když jsem přicházel do Tatranu slíbil jsem, že dodržím minimálně dvouletou smlouvu jak Kubovi tak především klubové legendě Tomáši Kafkovi. Přiznám se, že mě v té chvíli nenapadla varianta zahraniční nabídky a o tom, co chci dělat v ČR jsem měl zcela jasno,“ říká v tiskové zprávě.

Tatranu tak bude pomáhat online. „Zcela jistě jsem je zklamal a jsem přesvědčený a odhodlaný svůj porušený slib nahradit a odpracovat. Budu pracovat jako konzultant a online pokračovat v práci s trenéry Tatranu. Zvláštní kapitolou jsou pak hráči A týmu, kteří mi vrátili víru v to, že je možné dělat sport poctivě na vrcholové úrovni s vášní a láskou a v podstatě zadarmo,“ uvedl Michal Prokeš.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*