Kanonýři Kladno na předsezónním utkání s Black Angels. Foto: David Hácha Kanonýři Kladno na předsezónním utkání s Black Angels. Foto: David Hácha
5. 9. 2020 1. liga (2) KOMENTÁŘŮ

Kladno z preventivních důvodů odkládá úvodní zápas prvoligové sezony

 



V neděli měli kladenští Kanonýři vstoupit do nové prvoligové sezony domácím duelem s florbalovým klubem Letka. K utkání 1. kola ale nakonec nedojde. Středočeši zápas odložili z preventivních důvodů. V současné chvíli totiž nemohou stoprocentně vyloučit nákazu koronavirem.

„Nemáme momentálně v týmu nikoho, u něhož by byl prokázán covid-19. Nicméně u několika hráčů se objevily určité symptomy, je tu i riziko, že byli v kontaktu s nakaženou osobou. A jelikož od začátku pandemie přistupujeme v klubu k hygienickým nařízením s maximální zodpovědností, požádali jsme tým Letky i Český florbal o odložení zápasu z preventivních důvodů. A bylo nám vyhověno, za což oběma organizacím děkujeme. Nechceme hráče, soupeře i diváky vystavovat zbytečnému hazardu,“ řekl k situaci pro klubový web Ondřej Riebauer, generální ředitel Kladna.

„K odložení zápasu saháme z ryze preventivních důvodů. Stejně tak v rámci prevence je pro nás samozřejmé, že hráči A-týmu, kteří působí u mládeže v roli trenérů, budou u družstev prozatím zastoupeni jinými kouči. A to do té doby, než u nich bude výskyt nákazy testy vyloučen. Jde o podobný typ situace, kterou v klubu po obnovení činnosti řešíme opakovaně. Vždy jednáme podle podrobně popsaného scénáře, s absolutní obezřetností a na základě pokynů hygieny,“ dodal Riebauer.

Sportovní ředitel a kouč A týmu Jan Pazdera je současně v kontaktu s Krajskou hygienickou stanicí Středočeského kraje a hráči chodí na průběžné testovaní. Na základě výsledků bude rozhodnuto o dalším postupu.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • ... napsal:

    Pár hráčů má rýmu a hned je z toho Covid. Pokud si plánujete stále takhle preventivně odkládat zápasy tak snad nemusíme soutěže ani začínat

  • ..... napsal:

    Pazdera řeší maximálně sebe… Ostuda ČF… Jsem zvědav, co v pondělí řekne vládní tisk na sraz repre

Napsat komentář

*