Juniorský národní tým má za sebou první prověrku v novém reprezentačním cyklu. Foto: Juhani Järvenpää Juniorský národní tým má za sebou první prověrku v novém reprezentačním cyklu. Foto: Juhani Järvenpää
5. 9. 2020 Reprezentace - Junioři (3) KOMENTÁŘŮ

COVID-19 u juniorů. Reprezentační soustředění ukončil pozitivní nález v realizačním týmu

 



Pandemie viru COVID-19 zasahuje týden před začátkem nejvyšších ligových soutěží poměrně masivně český florbal. Svá utkání už odložily celky Kladna a Pardubic, vůbec nenastoupily florbalistky Bulldogs Brno. Nyní předčasně končí také sraz reprezentace juniorů, důvodem je pozitivní případ u jednoho ze členů realizačního týmu.

Reprezentace juniorů využila mezinárodní víkend ke svému soustředění v Hostivici, to ale nyní předčasně končí. „Realizační tým obdržel v průběhu pátečního dne informaci, že tři hráči a člen trenérského týmu byli v kontaktu s nakaženou osobou. Na základě komunikace s hygienou tato čtveřice opustila soustředění a absolvovala testy. Zatímco hráči měli výsledek negativní, u jednoho člena realizačního týmu se nákaza prokázala,“ uvedl ve svém prohlášení Český florbal.

Juniorský celek se připravuje na domácí světový šampionát v Brně, který by se měl podle původních plánů uskutečnit v Brně příští rok v květnu. Svěřenci hlavního trenéra Jaroslava Berky budou obhajovat loňské senzační zlaté medaile.

Podle informací Florbal.cz bylo v plánu testovat hráče a hráčky až po skončení reprezentačních akcí, nikoliv před jejich začátkem.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Kaja napsal:

    Bude se někdo z unie obtěžovat dát vědět klubům co tam mají co se děje?

  • 60 napsal:

    Hlavně, že oddíl musí informovat v superlize do 60 minut ČF.

    • Jabka a hrušky napsal:

      Zatímco z repre srazu to může dát hráč vědět do klubu hned a unie tu informaci medializuje, tak koho napadne při nákaze či karanténě zavolat na unii?

Napsat komentář

*