Josef Rýpar zaznamenal proti Slovensku svůj první reprezentační hattrick. Foto: Martin Flousek, Český florbal Josef Rýpar zaznamenal proti Slovensku svůj první reprezentační hattrick. Foto: Martin Flousek, Český florbal
5. 9. 2020 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Rýpar byl rád za duely se Slovenskem i za premiérový hattrick: Kluci mi to výborně chystali

 



Poprvé od zimní kvalifikace sehrála česká reprezentace mezistátní utkání. V prvním duelu porazila Slovensko 6:1, v tom druhém pak 10:3. Ke druhému triumfu výrazně přispěl útočník Vítkovic Josef Rýpar, jenž zaznamenal svůj první hattrick v národním týmu.

„Potěšilo mě to. Kluci mi to výborně nachystali a já bych tohle měl trefovat,“ pousmál se třígólový střelec. „Máme za sebou velkou porci tréninků a zápasy nám určitě chyběly. Užili jsme si to,“ bylo z Rýpara cítit nadšení z toho, že se po koronavirové pauze dostala do hry i česká reprezentace.

„Škoda, že se nepodařilo uspořádat turnaj i s účastí Finska a Švýcarska, to by nás prověřilo asi o trochu víc, ale i Slovensko má v poslední době solidní tým. Teď k nim navíc přišel Radomír Mrázek, což je jeden z top trenérů. Jsou tam šikovní hráči, kteří hrají českou superligu. Dávám jim pár let a budou schopni konkurovat ještě více,“ řekl Rýpar na účet Slováků.

Mezi pátečním a sobotním duelem byl velký rozdíl. Ve druhém střetnutí viděli diváci více útočných akcí na obou stranách. „Včera jsem se cítil trochu unavený, měli jsme předtím náročnější program. Dneska se mi hrálo o dost lépe. Slováci byli včera v těch pozicích, ve kterých být měli, a my jsme se naopak trápili se zakončením a v soubojích. Bylo to vyrovnané,“ porovnal reprezentační útočník oba zápasy.

Do prosincového mistrovství světa, o jehož budoucnosti stále není rozhodnuto, už mnoho času na přípravu nezbývá. „Všechny takovéhle akce se počítají, jelikož máme dost obměněný tým. Myslím si, že jsme zahráli celkem slušně. Byly tam i nějaké chyby a určitě je pořád co zlepšovat,“ uvedl směrem k přípravě na šampionát.

S nejistotou ohledně konání turnaje hráči pochopitelně nic nezmůžou. „Bohužel, koronavirus ovlivnil spousty z nás. Musíme to respektovat. Když nebude mistrovství letos, tak bude za rok a my si na něj počkáme,“ dodal smířlivě k aktuální situaci.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*