Vlaďka Maděrová v utkání Champions Cupu 2020. Foto: ČTK
10. 9. 2020 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Juniorská reprezentantka Maděrová míří do F-Liigy. Klub má moc hezký přístup, říká o EräViikingit

 



Český ženský florbal bude mít zastoupení ve finské nejvyšší soutěži, nově nazvané F-Liiga. Juniorská reprezentantka Vlaďka Maděrová totiž z Vítkovic zamířila do týmu EräViikingit, kde byla již na jaře na krátké stáži. Mladá útočnice přiznala, že se do Finska těší a nejdříve se chce prosadit do základní sestavy.

EräViikingit sází především na mladší hráčky, proto zatím nepatří k absolutní finské ženské špičce, nicméně i tak se v Maděrová v šatně potká s hráčkami jako Laura Loisa nebo Mirva Laitinen, kterou si český fanoušek může pamatovat z působení ve Vítkovicích. „Těším se opravdu hodně,“ řekla Florbal.cz mladá útočnice.

Ještě před zavřením hranic stihla absolvovat krátkou stáž, v průběhu posledních kol základní části minulého ročníku Extraligy. „Zapůsobila na mě práce s mládeží. V té době probíhaly jarní prázdniny, takže jsem měla možnost nakouknout do zákulisí příměstského tábora. Florbalem se baví jak děti, tak trenéři. Moc hezký přístup,“ popisuje zážitky z Finska.

Nicméně, finální rozhodnutí o přestupu tehdy ještě nepadlo. „Vůbec,“ usmívá se. „I když jsem si za poslední čtyři roky Ostravu a lidi v ní zamilovala, cítila jsem, že to chce změnu. Věděla jsem, že chci něco nového. A přestěhováním se do Helsinek se mi otevřely nové možnosti,“ prozradila.

Cíle má nejvyšší, chce jít ale postupně. „Ambice jsou vždy ty nejvyšší. Ale zatím se soustředím jen na to, abych se začlenila do týmu a probojovala se do základní sestavy,“ uzavřela Vlaďka Maděrová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*