Florbalistky Chodova čeká souboj s Vítkovicemi, Olomouc přivítá Jičín Foto: Florbal Chodov
19. 9. 2020 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Preview: Židenice změří síly s Tatranem, čekají nás také zajímavé souboje o body pro play off

 



Ve druhém kole nabídne nejvyšší ženská soutěž hned několik zajímavých zápasů. Společný zápas čeká na florbalistky Židenic a Tatranu, síly změří také posílené Vítkovice s přebudovaným Chodovem. Už ve druhém pokračování půjde také o důležité body z pohledu predikovaného boje o play off: čeká nás střet Jičína s Olomoucí a Panthers s Bulldogs.

Program 2. kola Extraligy žen:

FATPIPE Start98 Tigers Kunratice – FBC ČPP OSTRAVA
Sobota, 16.30, SH Jižní Město
První kolo a utkání s Boleslaví nastavilo Startu nepříjemné zrcadlo a ukázalo, že před týmem je na startu jeho nové kapitoly ještě mnoho práce. Start je tak proti Ostravě v podobné pozici, jako například v tomto kole Chodov. Utkání s FBC je pro něj možno vnímat především jako studnici nově získaných zkušeností, které se zúročí v budoucím průběhu nejen tohoto ročníku.
Tip Florbal.cz:
Výhra FBC za 3 body

FbŠ Bohemians – MITEL Florbalová akademie MB
Sobota, 19.00, ZŠ Dolní Březany
Bohemians čeká souboj s nováčkem soutěže, kterým v prvním kole bral premiérový bod a může hrát více či méně uvolněně. To klokanky zapsaly nepříjemnou porážku s Židenicemi, nicméně proti Boleslavi bude ve druhém kole stát kompaktnější družstvo, než je nyní Start98. Svěřenkyně trenéra Tomáše Grigara by tak měly zapsat první vítězství.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bohemians za 3 body

K1 Florbal Židenice – Tatran Střešovice
Neděle, 15.00, MSH Vodova Brno
Nedělení program nabídne také souboj Židenic a Tatranu. Oba celky by spolu mohly soupeřit o papírově 3. – 5. místo, oba také v prvním kole zvítězily, možná o něco přesvědčivěji vypadá výhra Židenic nad Bohemians, ale ani Jičín není radno podcenit. V Brně se odehraje zajímavé utkání, ve kterém podle našich předpokladů moc branek nepadne.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu za 2 body

1.SC TEMPISH Vítkovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Neděle, 15.00, SC Dubina Ostrava
Vítkovice v úvodním kole potvrdily roli favorita a porazily Bulldogs, Chodov, který je přeci jen ještě stále ve fázi přestavby, se naopak nadřel s Olomoucí. Je jasné, že role dvou velkých rivalů se v této chvíli rozdělily a pražský tým potřebuje ještě vyrůst a nabírat zkušenosti. Na ty bude zápas s Vítkovicemi ideální, ostravský tým ale nesmí svého soupeře podcenit.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

FBS Olomouc – KM automatik FBK Jičín
Neděle, 15.00, SH Čajkaréna Olomouc
Souboj dvou týmů, které v prvním kole překvapily tím, jakým způsobem se dokázaly držet s favoritem zápasu. Olomouc dokonce dokázala ve dvou třetinách utkání s Chodovem zvítěžit. Nyní míří na jeho půdu Jičín, který by mohl využít zkušenějšího jádra, které se mu povedlo udržet pohromadě. Každopádně ale na Hané proběhne zřejmě velmi zajímavá bitva.  
Tip Florbal.cz:
Výhra Jičína za 3 body

Panthers Praha – Bulldogs Brno
Neděle, 15.45, SH ZŠ Rudná
Panthers neprožívají ideální vstup do sezony, když po prohře v Ostravě vypadly také z pohárové soutěže, na úkor Prague Tigers. Nyní je čeká zajímavý souboj v Brně, kde se v minulé sezoně rozhodovalo o účasti ve vyřazovacích bojích. Bulldogs potřebují navázat na zodpovědný výkon z prvního kola a také přidat branky. Výhodou jim může být také fakt, že v týdnu neutrpěly pohárovou porážku.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bulldogs za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Ferda napsal:

    V tomto kole měl pisálek neskutečnou úspěšnost. Sázkové kanceláře přesně tohle potřebují! 😀

Napsat komentář

*