Pavel Brus. Foto: Český florbal Trenér Vítkovic Pavel Brus. Foto: Český florbal
22. 9. 2020 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Pavel Brus po třech výhrách Vítkovic: Bodově jsme spokojeni, ani zdaleka to ale není naše maximum

 



Do sezony vstoupili skvěle a po třech kolech se vyhřívají na čele superligové tabulky. Takový suverénní start do sezony nebývá ve Vítkovicích zvykem, což potvrdil i kouč Pavel Brus. Výsledkově hodnotí úvod sezony na výbornou, ve hře ale jednoznačně vidí rezervy, na kterých bude se svým mužstvem nadále pracovat.

Ostravané nejprve otočili duel s Brnem, následně vyhráli na Chodově a v posledním duelu rozstříleli Black Angels 12:2. „Bodově spokojeni jsme. Herně to místy připomíná florbal, ale zároveň máme i špatné pasáže. Nasazením, kondicí a florbalovou kvalitou jsme však soupeře přehráli, takže suma sumárum: na to, že máme dost otřesné začátky sezony, tak to považuji za dobrý začátek. Nikoliv však za plný herní potenciál. Stále nám chybí několik skvělých hráčů v sestavě,“ přiznal trenér Vítkovic Pavel Brus.

Zároveň se pokusil vysvětlit, v čem tkví ofenzivní síla Vítkovic, která se v úvodu sezony zdá být na solidní úrovni. „Změnili jsme velké množství věcí. Já v přístupu k hráčům, k tréninku i ke kondiční přípravě. Je evidentní, že ta změna už je viditelná, ale znova opakuji, ani zdaleka nedosahuje maxima potenciálu,“ zopakoval svou myšlenku.

Ofenzivu posílili Matyáš Šindler a Marek Matejčík, kteří jsou od úvodního zápasu hodně vidět. Šindler proti Black Angels zapsal pět bodů. „Oba kluci jsou skvělí florbalisté. Obvykle hráčům trvá, než se projeví a rozehrají, ale oni od začátku patří k tahounům. Nezapomínal bych na Marka Švajného, který se strašně zvedl, předvádí skvělý florbal a bude velkou posilou. Plus Dani (Daniels Janis Anis), který je věkem junior a vypořádává se s novým prostředím velmi dobře,“ pochválil Brus letní posily.

Ve 2. kole Vítkovičtí vyhráli na Chodově poměrně jednoznačně 9:3. Body odvezené z Jižního Města bývají vždy cenné. „Dvě třetiny jsme proti Chodovu presovali a vytvořili si díky kreativitě velké množství šancí. Samozřejmě kvůli naší otevřené hře soupeř vyrážel do brejků. Ale ani jeden tým neměl moc štěstí v zakončení. Ve třetí třetině jsme stáhli obranu. Soupeř přestal mít šance a my navyšovali skóre. Zároveň jsem měl pocit, že Chodov od poloviny zápasu trošku tahal nohy. My byli rychlí 60 minut a zaslouženě jsme vyhráli,“ ohlédl se za důležitým vítězstvím.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*