Mikuláš Komárek (vpravo) přispěl jedním zásahem k výhře Mladé Boleslavi. Foto: Martin Flousek, www.florbalmb.cz Mikuláš Komárek (vpravo) přispěl jedním zásahem k výhře Mladé Boleslavi. Foto: Martin Flousek, www.florbalmb.cz
8. 10. 2020 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Dohrávky jasně v režii Boleslavi a Tatranu

 



Livesport Superliga měla ve čtvrtek na programu dvě dohrávky. Oba duely opanovali favorité, a to vysokým rozdílem. Střešovice zvítězily na hřišti Pardubic 15:3, přičemž čtyři branky a jednu asistenci nasbíral Filip Langer. Přesvědčivě zvítězila také Mladá Boleslav, která doma zdolala Liberec 11:4. Pět bodů zapsal nezastavitelný Jiří Curney.

Tatran si už v první části vybudoval čtyřgólový náskok a v prostředním dějství pak domácím nasázel dalších osm branek. „Takovým způsobem se rozhodně prezentovat nechceme. Nedodrželi jsme nic z toho, co chceme hrát. Soupeř kvalit Tatranu toho využil a brutálním způsobem to potrestal,“ zlobil se po utkání kouč Východočechů Martin Zozulák.

„Na začátku sezony to nebylo úplně ono, měl jsem spoustu šancí, které jsem pálil, tak dneska se to trochu prolomilo. Ale pořád je co zlepšovat,“ řekl po utkání čtyřgólový Filip Langer. „Předváděná hra je dobrá, ale stále tam jsou chyby. Například dnes jsme si nepohlídali třetí třetinu,“ dodal, že stále vidí ve výkonech týmu rezervy. Kromě něj se blýskli také Milan Meliš (3+1) a Ondřej Vítovec (0+4).

Mladoboleslavští šli od začátku do vedení a diktovali tempo. Liberec se ale dostal v osmé minutě na dostřel a ve druhé dvacetiminutovce se za nepříznivého stavu 1:5 dvěma góly postaral o mírnou dramatizaci. Ve zbytku zápasu už ale domácí gólově dominovali a nakonec zvítězili 11:4.

„S výsledkem jsme spokojeni, ale s výkonem nemůžeme být. Liberci jsme dovolili velký počet protiútoků. Měli jsme i štěstí, že soupeř neproměňoval vyložené šance,“ přiznal kouč Středočechů Petr Novotný. „Dokázali jsme si vytvořit hodně příležitostí, ale ruku v ruce s tím šly naše chyby v útočném pásmu,“ ohlédl se za duelem trenér Liberce Zdeněk Skružný.

Dohrávka 3. kola Livesport Superligy:

Sokoli Pardubice – Tatran Střešovice 3:15 (1:5, 0:8, 2:2)
Branky: 11. Prix (Savický), 55. Teichman (Kučera), 58. Černý (Teichman) – 1. Langer (Němeček), 6. Havlas (Brautferger), 6. Meliš (Šindelář), 17. Langer (Vítovec), 19. Brautferger (Vítovec), 22. Langer (Havlas), 28. Langer (Pánek), 30. Němeček (Langer), 31. Meliš (Tlapák), 35. Havlas (Brautferger), 35. Sládeček (Meliš), 40. Vítovec (Meliš), 40. Mühlfait (Klápa), 43. Šindelář (Tlapák), 60. Jak. Kolísko.

Dohrávka 5. kola Livesport Superligy:

Florbal Mladá Boleslav – FBC Liberec 11:4 (4:1, 5:2, 2:1)
Branky: 1. Krzyžanek (Curney), 7. D. Šebek (Tokoš), 13. Komárek (Tom. Chroust), 16. J. Bína (Curney), 26. Natov (J. Bína), 27. Zoufalý (D. Šebek), 35. Tokoš (Tichý), 37. Natov, 39. Curney (J. Bína), 48. Curney (Gruber), 53.  Curney (D. Šebek) – 8. Světlík (Ferdan), 26. Blažek (Kološ), 27. Wiener (Dlesk), 41. Rozkovec (Baudisch).


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*