Česká reprezentace se sejde na druhém letním soustředění. Foto: IFF Česká reprezentace se sejde na druhém letním soustředění. Foto: IFF
12. 10. 2020 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Mužské EFT zrušeno! Zdraví všech je pro nás přednější, vzkázali pořadatelé

 



Turnaj série EuroFloorball Tour ve švýcarském St. Gallenu byl zrušen. Pořadatelé turnaje vzkázali, že zdraví všech účastníků je pro ně přednější a turnaj, na kterém se měly představit kromě mužských také juniorské reprezentace, zrušili.

Problémy provázely švýcarské EFT od začátku, už nějakou dobu bylo zřejmé, že se nezúčastní reprezentace Finska, proto se změnil formát na 3 x 15 minut a všechny týmy měly hrát dvakrát za den. Nakonec ale turnaj nedopadne. „Zdraví všech účastníků je pro nás přednější, na prvním místě. Velmi litujeme, ale turnaj bychom nemohli aktuálně bezpečně uskutečnit,“ uvedl v tiskovém prohlášení šéf Švýcarské florbalové federace Michael Zoss.

Problémy nakonec měly všechny tři federace: v Česku je vyhlášen nouzový stav a minimálně 14 dní nebude možné ani trénovat v hale, ve Švédsku pak kluby brojily proti účasti svých hráčů na turnaji a hrozily, že nedají k účasti souhlas.

Navíc, pokud by byl hráč nebo člen zahraničního týmu pozitivně testován na covid-19, musel by zůstat na deset dní v karanténě, ovšem na území Švýcarska.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*