Filip Forman má za sebou debut za Kalmarsund. Foto: FbŠ Bohemians Filip Forman v barvách Kalmarsundu. Foto: FbŠ Bohemians
26. 10. 2020 Švédsko (1) KOMENTÁŘŮ

Forman a Gruber se uvedli asistencí. První gól pro Rýpara, Jendrišák zazářil hattrickem

 



Filip Forman vlétl do švédské superligy bez ostychu. Hned v prvním utkání v dresu Kalmarsundu zapsal asistenci a jeho tým zvítězil na hřišti Dalenu vysoko 11:5. Premiérový gól v SSL vsítil Josef Rýpar. Jeho zkušenější spoluhráč Matěj Jendrišák zkompletoval hattrick a Linköping i díky příspěvku českých hráčů zdolal Sirius 10:6.

Forman odehrál utkání ve třetí pětce Kalmarsundu. V 55. minutě český útočník krásně našel z otočky volného kapitána Antona Nilssona, který neměl problém nabídnutou příležitost proměnit v gól. Tato branka pečetila vítězství hostů. Kalmarsund se tak díky triumfu posunul na čtvrtou příčku tabulky.

„Z pohledu rychlosti to bylo úplně něco jiného než česká soutěž. Po pár střídáních už jsem se ale do toho dostal,“ hodnotil Filip Forman pro klubový web Bohemians svůj debut ve švédské superlize. „Trenér za mnou po zápase přišel a řekl: Good job. Navíc jsem v nominaci na středeční zápas, tak jsem asi nějaký ten dojem udělal,“ dodal.

Ve své premiéře se do statistik zapsal také Jakub Gruber. Pár minut před akcí Formana nahrál na gól Wilhelmu Vihtarimu Hanssonovi, porážce Dalenu však zabránit nedokázal. Prohru svého celku musel skousnout také Marek Beneš. Český reprezentant se gólově prosadil do sítě silné Storvrety, ta ale zápas nakonec ovládla 5:3 a nadále vévodí tabulce SSL.

Hodně vidět byli Češi v barvách Linköpingu. Matěj Jendrišák vsítil ve druhé polovině utkání tři zásahy a zkompletoval první hattrick v letošní sezoně. U jedné z Jendrišákových branek asistoval Josef Rýpar. Ten se pak sedm minut před koncem prosadil také sám a zapsal premiérovou trefu ve švédské superlize. Linköping zdolal Sirius 10:6.

Dobře se v jižní Allsvenskan uvedl Matěj Pěnička. Útočník Bohemians aktuálně nastupující za FBC Lerum vstřelil ve druhé nejvyšší švédské soutěži gól, jeho tým přesto doma padl s Karlstadem 3:9.

Výsledky 5. kola švédské superligy:

Linköping IBK – IK Sirius IBK 10:6 (za domácí JENDRIŠÁK 3+0, RÝPAR 1+1)
Höllvikens IBF – FC Helsingborg 5:6
IBF Falun – Jönköpings IK 7:6 po prodl.
Storvreta IBK – Pixbo Wallenstam IBK 5:3 (BENEŠ 1+0)
Fagerhult Habo IBK – Team Thorengruppen SK 11:10 po prodl.
Växjö IBK – Mullsjö AIS 6:5
IBK Dalen – FBC Kalmarsund 5:11 (GRUBER 0+1 – F. FORMAN 0+1)

Tabulka švédské superligy:

Kanadské bodování:

1. Kim Nilsson 13 (9+4) / FBC Kalmarsund
2. Linus Nordgren 9 (6+3) / FC Helsingborg
2. Linus Malmström 9 (6+3) / FC Helsingborg
… Matěj Jendrišák 5+2, Marek Beneš 2+1, Josef Rýpar 1+2, Filip Forman 0+1, Jakub Gruber 0+1, Jonáš Kreysa 0+1


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Petr napsal:

    Jen malá oprava

    Matěj Pěnička

    Jinak těch přestupů na sever je celá řada, vše je na matrice Českého florbalu.

Napsat komentář

*