Marek Beneš zapsal v premiérovém zápase letošní sezony jeden gól a jednu asistenci. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Marek Beneš zapsal v premiérovém zápase letošní sezony jeden gól a jednu asistenci. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
29. 10. 2020 Švédsko (1) KOMENTÁŘŮ

Švédský Úřad pro veřejné zdraví doporučil stopku ve třech regionech, elitní soutěže zatím běží

 



Sportovní lockdown začíná pomalu dopadat také na švédský sport. Tamní Úřad pro veřejné zdraví totiž doporučil zastavit sportovní aktivity dospělých, v regionech Stockholm, Östergötland a Västra Götaland. Podle Švédské florbalové federace to nyní znamená přerušení všech soutěží kromě Superligy žen a mužů a mužské Allsvenskan. Další dva regiony k nařízením sáhly samy. 

Rozhodnutí Úřadu pro veřejné zdraví v praxi znamená, že sportovní týmy z regionů Stockholm, Östergötland a Västra Götaland by měly zastavit veškeré společné aktivity, včetně tréninkových jednotek.

Pokračovat by naopak měl sport mládeže, tedy dětí narozených v letech 2005 a později.

Švédská florbalová federace se pak k situaci postavila následovně. „Nejvyšší soutěže mužů a žen budou pokračovat, stejně tak jako mužská Allsvenskan. Zápasy týmů z dotčených regionů, ať už domácí nebo venkovní, které se měly odehrát v období 29. 10. – 19. 11. se zatím odkládají do doby, dokud nebude učiněno další rozhodnutí. Dotčeným týmům (nikoliv z těchto regionů) je doporučeno v této době trénovat společně,“ uvedl SIBF. Podle informací Innebandymagazinet.se by se ale zítra opět mělo vedení SIBF sejít k debatě.

Totožná nařízení navíc platí v regionech Uppsala a Skåne.

Dochází tak k poměrně paradoxní situaci, kdy ženské týmy Allsvenskan hrát nemohou, ale mužské ano, teoreticky pak obě složky mohou hrát nejvyšší soutěže, ale jejich rezervy už nižší soutěže nikoliv. „Zní to tak divně, až se člověk zdráhá uvěřit, že je to pravda. Ale upřímně už mě to nepřekvapuje, když se podívám na všecha opatření ohledně COVID-19 a zjistím, že noční kluby jsou otevřené, ale hlediště pro diváky nikoliv,“ posteskl si trenér mužů IBK Göteborg Andreas Burman pro Innebandymagazinet.se.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*