Útočník Jan Procházka v dresu Vinohrad. Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady Útočník Jan Procházka v dresu Vinohrad. Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady
3. 11. 2020 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Útočník Jan Procházka zamířil do Norska

 



V souvislosti s přerušením florbalových soutěží v Česku se roztrhl pytel s přestupy na sever. Útočník Vinohrad Jan Procházka je ale prvním českým florbalistou, který míří do Norska. Dočasně bude nastupovat za norský Greåker Bulldogs IBK.

Myšlenky na přesun do zahraničí měl mladý útočník ihned po přerušení všech soutěží. „Přemýšlel jsem o tom, že se mi nechce sedět doma a čekat, co bude dál, a že bych rád tuto ‚emigraci‘ spojil s florbalem. Nicméně jsem si říkal, že je to hloupost, že by mě stejně nikde nechtěli, a tak jsem raději letěl do Portugalska…,“ řekl na úvod.

„Po první vlně přestupů Čechů do Švédska a Finska se ale ukázalo, že to asi taková hloupost nebyla. V tu chvíli se hrálo už jen na severu a pro mě připadalo v úvahu jedině Norsko. Zeptal jsem se na názor Honzy Králíka, který má s Norskem zkušenosti, a ten mi tuto příležitost doporučil. Byl dokonce tak hodný, že informoval své kontakty v Norsku, za což bych mu chtěl moc poděkovat. Vedení Greåker Bulldogs mě obratem kontaktovalo. Poté šlo vše hodně rychle a během dvou dní jsem byl na cestě do Norska,“ popsal svou cestu na sever.

Greåker působí v nejvyšší norské lize. „Očekávám především cenné životní zkušenosti a seznámení se s novými lidmi. Samozřejmě také přípravu před potenciálním restartem sezony. Doufám, že tento tah bude na hřišti znát. Možností trénovat bude dostatek a já už netrpělivě vyhlížím první halu,“ dodal Procházka.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*