Petra Prouzová nově působí v Hattricku Brno. Foto: Hattrick Brno
3. 11. 2020 Ženský florbal (1) KOMENTÁŘŮ

Brněnský Hattrick míří do ženského florbalu, jako šéftrenérku nové sekce najal Prouzovou

 



Petra Prouzová po svém konci v Židenicích dlouho bez angažmá nezůstala. Nemusí se dokonce ani přesouvat z Brna, když se stala šéftrenérkou nově vznikající ženské sekce superligového oddílu Hattrick Brno. Podle prezidenta Hatticku Dana Koubka je cílem za několik let mít také ženské družstvo.

Hattrick je v Brně florbalovou jedničkou poté, co muži Bulldogs sestoupili do 1. ligy, nicméně kompletní strukturu několik let neměl, ačkoliv předtím zkušenosti s ženským florbalem měl.

Poslední dobou pak podnikal kroky, aby ženská složka byla opět součástí jeho struktur. „Námluvy s klubem už trvaly asi dva roky. Další silný impulz byla setkání s Markem Fialou v rámci trenérského semináře. Na něm kromě zkušeností z Finska mírně rozebral i to, jak se pracuje v Hattricku, což mě velmi zaujalo,“ uvádí Petra Prouzová v tiskové zprávě.

Podobně jako s Židenicemi, tak také s Hattrickem se nechce držet při zemi. „Mám dost ambiciózní plán. Chci, abychom se stali v ženské sekci klubem, který bude určovat florbalové trendy,“ říká.

Prouzová se rovněž těší důvěře prezidenta Dana Koubka. „Dlouhodobě jsme měli zájem o Petru. Chtěli jsme, aby v případě vzniku ženské složky u toho byla právě ona. Známe se dlouho a je pro nás garantem, že to bude dobře fungovat,“ vystihl. Hattrick tak navazuje na dobu, kdy klub před řadou let už ženský celek měl. Nyní však půjde o mnohem větší projekt, od čehož se odvíjí i nábor,“ říká Koubek.

Cílem je kompletní expanze. „Samozřejmě bych byl rád, kdybychom přilákali i ženy a měli v dubnu dospělý tým. Abychom ho mohli co nejdříve přihlásit do soutěží a nebylo to deset patnáct let, ale třeba pět nebo šest,“ uzavřel Dan Koubek.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • ferda napsal:

    1) Co přesně znamená „nicméně kompletní strukturu několik let neměl, když předtím zkušenosti s ženským florbalem měl.“?

    2) Prouzová se v Židenicích nepohodla lidsky či zacinkal měšec?

Napsat komentář

*