Švédská superliga zatím přerušena nebyla. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Švédská superliga zatím přerušena nebyla. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
5. 11. 2020 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Švédsko: Situace se zhoršuje, obě nejvyšší soutěže ale budou pokračovat

 



Situace ve Švédsku se z pohledu národních soutěží komplikuje. Již osm z jedenadvaceti regionů zavedlo na základě doporučení Úřadu pro veřejné zdraví určitá omezení, která komplikují sportovním oddílům situaci. Přesto se Švédská florbalová federace rozhodla, že nejvyšší mužská a ženská soutěž budou pokračovat, stejně tak jako mužská Allsvenskan.

Švédsko zažívá v určitých regionech zvýšený počet infikovaných virem COVID-19, což ovlivňuje také sportovní život. Švédská florbalová federace tak rozhodla, že obě nejvyšší soutěže budou pokračovat, stejně tak jako mužská Allsvenskan, ale pouze za přísných hygienických opatření.

Tyto elitní týmy mohou trénovat, ale současně musí dodržovat hygienická opatření. Jedno z nich dle výkladu říká, že by spolu měli trénovat pouze členové daného týmu a nemělo by docházet k míchaní jednotlivých tréninkových skupin.

Pro české hráče, kteří dosud trénovali pouze s elitními týmy, a současně nepřestoupili, což je případ například Filipa Langera by se tedy nic měnit nemělo, naopak pokud hráč kombinoval například elitní a juniorský tým, tak nyní může trénovat pouze s jedním kolektivem.

Omezení se týká rovněž diváků, jejichž počet může být region od regionu rozdílný. Představou SIBF je, aby se v postižených regionech hrálo výlučně bez diváků, pokud pak tým z postiženého regionu cestuje k utkání do méně postiženého regionu, kde diváci mohou být, tak by jej přesto neměli následovat jeho fanoušci.

Co se týče ostatních soutěží, tak ze čtyř divizí ženské Allsvenskan bude pokračovat pouze Severní, mužská třetí nejvyšší soutěž bude pokračovat pouze ve třech divizích ze sedmi.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*