Storvreta superfinále Storvreta při zisku pátého titulu v klubové historii. Foto: Per Wiklund
12. 11. 2020 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Zproštěn! Hráč Storvrety a reprezentant Švédska byl zbaven obvinění z řízení pod vlivem drog

 



Může zase hrát. Elitní hráč Storvrety a švédského národního týmu, který byl podezřelý z řízení pod vlivem alkoholu a omamných látek byl v tomto týdnu zproštěn všech obvinění, když dorazila analýza poskytnutého vzorku moči. Podle předsedy klubu tak nic nebrání tomu, aby se znovu připojil k týmu.

Jako první přišli s informací novináři z Upsala Nya Tidning, kteří také prozradili, že tímto hráčem je útočník Alexander Rudd. Na sociálních sítích si za to vysloužili poměrně velkou míru kritiky, faktem ale je, že Rudd od reprezentační přestávky nehrál.

Věc se měla zhruba takto: v noci z pondělí na úterý 20. října zastavila policejní hlídka hráče, který se následně podrobil testu na alkohol. „Víme o tom, že se podrobil testu na alkohol, ale naměřená hodnota byla v mezích zákona, o testu na drogy jsme nejdříve nevěděli,“ říká sportovní vedení Storvrety, vyjádření přinesl například server innebandy.se. Ve Švédsku je povoleno řídit s maximálně 0,2 promile v krvi.

Řidič ovšem odevzdal také vzorek moči, který obsahoval stopy amfetaminu a benzodiazepinů. „Je to dobře známý hráč, který má úspěchy také s národním týmem,“ znělo tehdy strohé vyjádření.

Nyní se ale hráč může vrátit na hřiště. Podle klubu byl totiž po detailní analýze vzorku jeho moči případ uzavřen a zmíněný hráč byl osvobozen. „Jsme potěšeni, že vyšetřování neukázalo žádné překážky k tomu, aby se hráč mohl opět připojit k týmu,“ řekl předseda Storvrety Ingemar Lundqvist.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*