alexander rudd storvreta Alexander Rudd. FOTO: Per Wiklund
12. 11. 2020 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Alexander Rudd: Tentokrát jsem nepil, za vše může lék na záda, říká hvězda Storvrety. Nejhorší je veřejné odsouzení

 



Alexander Rudd se může vrátit. Florbalový troublemaker, ale také génius vůbec poprvé promluvil pro švédský portál Innebandymagazinet.se na téma svého údajného drogového prohřešku. V rozhovoru sice jeho jméno nepadlo, přesto je zřejmé, že se jedná právě o něj, když je rozebírán jeden z jeho dřívějších prohřešků. Rudd říká, že od začátku věděl, že je v tom tentokráte nevinně a podle něj za vše může lék na bolest zad.

Mezi mantinely je géniem, který udivuje, jeho osobní život mimo mantinely je ale turbulentní. Alexander Rudd byl Storvretou suspendován již potřetí.

Tentokrát ale prý od začátku věděl, že je v tom nevinně. „Byl to velmi těžký víkend, protože mě trápila bolest zad a vůbec jsem nemohl hrát. Byl jsem v péči realizačního týmu a dostal také nějaké prášky. Když jsem se po srazu vrátil domů do Uppsaly, tak jsem okamžitě usnul a následně proležel celý den. Večer mi zavolal kamarád, tak jsme se sešli ve městě, pokecali a na cestě domů mě zastavila policie kvůli rutinní kontrole,“ popisuje pro Innebandymagazinet.se Rudd.

Moč podle svých slov odevzdával dvakrát. „Nejprve jsem foukal a nic se se neukázalo, dokonce první rychlý test na moč vyšel také negativně. Z nějakého důvodu ale chtěli provést druhý test, který byl pozitivní na dvě látky,“ říká hvězdný florbal.

V jeho moči se objevily stopy amfetaminu a benzodiazepinů. Podle švédské legislativy tak musel odevzdat také krev. „Nic jsem z toho jsem nevzal, takže jsem byl zvědavý, proč to test indikoval. Vygooglil jsem si, že lék Diclofenac, který jsem dostal na záda, může způsobit pozitivní test na benzodiazepiny, nosní sprej, který jsem rovněž použil, pak na amfetamin,“ nabízí svůj pohled na věc.

Zaskočilo ho, jak je věc vnímána. „Musím říct, že jsem nečekal, co se v médiích strhne. Vždyť první testy bývají tak nevěrohodné,“ hořekuje.

Podle vlastních slov situaci špatně snášel. „Nechodil jsem ani do obchodu, jsem sociální člověk, ale přišel jsem si jako ve vězení, byly to tři týdny domácího vězení. Obhajovat jsem se nechtěl, stejně bych lidem, kteří už mě odsoudili a myslí si, že první test je konečný, nic nedokázal,“ odpovídá.

Přitom Rudd již před třemi lety byl potrestán za řízení v opilosti. „Tehdy to ale bylo jiné. Věděl jsem, že jsem řídil opilý, že jsem vinen a přijal jsem trest, nic jiného nemělo smysl. Teď jsem ale byl označen za feťáka a trosku, to bylo to vůbec nejhorší, protože od svého prvního prohřešku na sobě pracuji a je to stále probíhající proces,“ říká Rudd.

Podle něj totiž nebyla ctěna presumpce nevinny. „Řeknu to takto, když ta zpráva vyšla ven, volalo mi snad dvacet médií, psali o mě, zveřejnili mé jméno. Jsem vděčný těm, kteří to neudělali. Nebyl jsem odsouzen, byl jsem pouze podezřelý. A teď, když jsem nevinen, tak o tom napíší dvě média. Upřímně jsem uvažoval nad svou budoucností jako florbalista, když vidím, co se z toho stalo. Florbal je ta největší zábava, kterou znám, ale lidé určité okolnosti nechápou,“ stěžuje si.

Hrát ale bude. „Jsem rozhodnutý připojit se zpět k týmu a pomoci spoluhráčům k novým úspěchům. Chtěl bych poděkovat celé Storvretě za postoj, jaký zaujala, jak neuvěřitelnou podporu mi vyjádřila, byť to pro ní nebylo snadné. Bez Storvrety bych nebyl tam, kde jsem dnes,“ uzavřel Alexander Rudd.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*