Michaela Kubečková vyměnila Vítkovice za Pixbo. Foto: Lukáš Zetek - Florbal Vítkovice
13. 11. 2020 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Mám plnou podporu holek z Vítkovic, říká Kubečková. Kvůli maturitě se případně vrátí

 



Michaela Kubečková proměnila svou tréninkovou stáž v jednom z nejlepších ženských klubů na světě v přestup a místo za Vítkovice tedy bude nově bojovat za Pixbo. Padla tak sice původní dohoda, že se švédským klubem může pouze trénovat a následně se vrátí do Česka, nicméně sama talentovaná univerzálka říká, že ji dnes již její bývalé spoluhráčky a trenéři vyjádřili podporu.

Kubečková je bezesporu jeden z největších tuzemských talentů ženského florbalu, nyní přichází její přestup do Pixba Wallenstam, kde původně byla na tréninkové stáži. Kdy se začalo hovořit o přestupu? „S trenéry Pixba jsme se o přestupu začali bavit koncem minulého týdne, a tak jsem s pomocí pár lidí zjišťovala své možnosti,“ prozradila Michaela Kubečková.

Je jasné, že fakt, že se ze Švédska nevrátí do Vítkovic ostravský klub příliš těšit nemůže. „Ze začátku jsem měla povolenou pouze tréninkovou stáž. Původně do doby, než se u nás začne trénovat, nebo v případě otevření škol. Díky novým okolnostem jsem dostala možnost do Pixba i přestoupit. V mém rozhodování hrálo roli více aspektů, například informace, že ženská extraliga v nejbližší době nezačne. Velkou roli sehrálo zrušení Champions Cupu, každopádně pro mě bylo jedno z nejdůležitějších vědomí toho, že mám plnou podporu vítkovických holek v týmu a také trenéra,“ popisuje Michaela Kubečková.

Podle ní se jedná rovněž o skvělou životní zkušenost. „Je to zkrátka skvělá příležitost získat spoustu zkušeností jak florbalových, tak životních,“ usmívá se.

Na druhou stranu je možné, že se do Česka poměrně brzy vrátí, protože ji čeká maturitní zkouška. „Samozřejmě. V situaci, kdy se školy znovu otevřou, a já nebudu mít možnost studovat na dálku, se vrátím zpět. Vedení Pixba to chápe a nebyl problém se s nimi na tomto domluvit,“ uzavírá Michaela Kubečková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*