Hráči ostravského FBC se radují z branky. Foto: FBC Ostrava, Český florbal Hráči ostravského FBC se radují z branky. Foto: FBC Ostrava, Český florbal
14. 11. 2020 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Televizní návrat! Livesport Superliga se může hrát, v pondělí bude ostravské derby

 



Livesport Superliga žije. Národní sportovní agentura ve spolupráci s hlavní hygieničkou Jarmilou Rážovou a Ministerstvem zdravotnictví udělila výjimku nutnou pro restart také florbalové nejvyšší soutěži. Český florbal má současně připraveny varianty na základě toho, jak se situace bude vyvíjet. Nejvyšší mužská soutěž se vrátí již v pondělí televizním zápasem, ve kterém se střetnou FBC Ostrava a Vítkovice.

Zcela zásadní bylo pro florbalovou Livesport Superligu dodatečné zařazení do programu COVID II Sport, díky kterému tak kluby nebudou muset platit plnou částku za testování před víkendovými dvojkoly, díky kterým se začne stahovat aktuální zápasový deficit.

Český florbal vedl dialog se všemi účastníky nejvyšší soutěže. „Máme potvrzeno, že Livesport Superliga obdrží výjimku a jsme velmi rádi, že se tak elitní florbalová soutěž vrací kromě tréninku i k utkáním. Je potřeba ale jasně zdůraznit, že jsme ke startu superligy přistoupili velice zodpovědně. Jednak ze zdravotního hlediska a nastavení testování. Současně jsme všem klubům umožnili, aby v případě, že by někdo z nich nesplňoval parametry pro obnovu tréninkové činnosti, mohl požádat o výjimku do konce roku 2020 a odložit svá utkání. Bylo to nutné proto, aby se všechny oddíly rozhodly podle své situace,“ vysvětluje prezident Českého florbalu Filip Šuman.

Program soutěže se nyní upřesňuje, jisté je, že v pondělí se soutěž vrátí díky ostravskému derby FBC a Vítkovicemi. „Program restartu se nyní upřesňuje, na pondělí televizní duel naváže o týden později další televizní utkání, které opět diváci uvidí na obrazovkách kanálu ČT sport. O víkendu před tímto utkáním, 21. a 22. listopadu, budou moci týmy v případě zájmu odehrát odložená utkání. První dvojkolo za účastí 13 týmů se rozjede od víkendu 28. a 29. listopadu, od prosince by měla soutěž pokračovat se všemi 14 účastníky. V plánu Livesport Superligy je do konce roku odehrát šest utkání ve formě tří víkendových dvojkol,“ píše se v tiskové zprávě.

Pro ostatní soutěže včetně extraligy žen jsou připraveny tři základní varianty možného restartu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*