Thomas Brottman skončí jako trenér Falunu. Foto: Repro YouTube
9. 12. 2020 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Brottman po sezoně ve Falunu skončí. Je nenahraditelný, říká sportovní ředitel. Ukáže na Hilla?

 



Falun čeká loučení legendy. Thomas Brottman totiž po sezoně opustí jeho lavičku a od 1. května se oficiálně ujme pouze švédského mužského národního týmu, který povede společně s Niklasem Nordénem. Podle sportovního ředitele Falunu Rickarda Hedlunda je to krok, na který byl Falun dlouhodobě připraven. Jeho nástupcem by mohl být Mikael Hill.

Thomas Brottman podruhé skončí jako trenér Falunu poté, co jej povede celkově 12 let, během kterých získal čtyřikrát zlatou medaili ve švédské Superlize. „Jeho charakter, osoba a vůdcovství je nenahraditelné. Nebudeme hledat jeho náhradu, to nejde. Hledáme někoho, kdo přinese do týmu něco jiného a nového,“ říká pro Innebandymagazinet.se sportovní ředitel Rickard Hedlund.

Falun Brottmanův odchod nepřekvapil. „Je to něco, co bylo zřejmé několik let. Snad ani nejde spočítat, kolik toho Thomas jako trenér vyhrál, není divu, že přebírá národní tým. Jeho realizační tým ještě povede tým do doby, než přidá ještě jedno zlato a my mezitím vyřešíme, kdo jej nahradí,“ vyložil Hedlund.

Paradoxně by si mohl prohodit místo s Mikaelem Hillem, kterého nahradil u reprezentace. „Uvažujeme o mnoha jménech, Mikael Hill je jedním z nich. Nemyslím si ale, že by mi nyní chtěl zvednout telefon,“ potvrdil sportovní manažer Falunu.

On sám vnímá Brottmanův odchod ze širší perspektivy. „Pro švédský florbal je to skvělá zpráva, on a Nordén jsou ti praví, kteří otočí loď jménem „Švédský florbal“ opět správným směrem,“ zakončil Rickard Hedlund.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*