Radek Valeš sestřelil Českou Lípu pěti góly! Foto: FBC Liberec, Český florbal Radek Valeš sestřelil Českou Lípu pěti góly! Foto: FBC Liberec, Český florbal
13. 12. 2020 Superliga (8) KOMENTÁŘŮ

Vysoké výhry! Sparta dala Black Angels 18 branek, Liberec České Lípě 19

 



Z víkendových výsledků Livesport Superligy zaujmou hlavně dva debakly. Sparta v sobotu nasázela do sítě Black Angels 18 branek a zapsala třetí výhru v řadě. Solidně si v poslední době vede také Liberec. Ten dokázal vyhrát potřetí z posledních čtyř zápasů a České Lípě zasadil 19 zásahů. Dvě výhry si z víkendu odnášejí Ostrava a Vítkovice.

Sparta si proti Black Angels s chutí zastřílela. Už na konci desáté minuty to bylo 6:0 pro domácí. Hosté pak sice díky brankám v závěru první a v úvodu druhé části dokázali duel alespoň zkorigovat, ve zbytku střetnutí už ale opět dominovala Sparta, která nakonec nasázela do sítě svého pražského soka 18 branek. Pěti body se ne výrazném triumfu podíleli Lukáš Ujhelyi a Mikuláš Krbec. První tři body ve svém novém angažmá zapsal útočník Ondřej Riebauer.

Cenné tři body vybojovala na hřišti Pardubic Ostrava. Cenné jsou i z toho důvodu, že Ostravané prohrávali na východě Čech 0:2 a 1:3. Pak ale vstřelili čtyři branky v řadě a vítězství definitivně stvrdil na konci zápasu svou druhou trefou Michal Sládek. Naopak domácím na bodový zisk nestačily dva přesné zásahy Adama Šmída.

Otrokovickým Panthers se v letošní sezoně nedaří a tentokráte doma odevzdali všechny body brněnskému Hattricku, který na tom byl před utkáním, co se bodů týče, stejně. Otrokovičtí ale neměli utkání špatně rozehrané a ve 42. minutě vedli 3:1. Pak ale během sedmi minut třikrát inkasovali a po prohře 3:5 přišli o možnost vylepšit své aktuální postavení v superlize.

Vítkovičtí chtěli na hřišti České Lípy odčinit prohru s Libercem. To se jim v úvodní třetině dařilo na výbornou. Favorit po trefách Jana Šebesty, Marka Bräuera a Lukáše Hájka vedl v poklidu 3:0. Česká Lípa se vrátila zpět do hry až ve druhé části, ale vyloženě na dostřel se dostat nedokázala. Hosté si výhru pohlídali a skočili zpět na vítěznou vlnu.

A na ní se Vítkovičtí udrželi i po nedělním střetnutí, byť Vinohrady na Dubině dlouho kousaly. V první třetině se dokázaly dvakrát dotáhnout. Reakce pak přišla i ve druhé části na čtvrtou branku domácích. Z hlediska dalšího vývoje duelu přišel klíčový moment v závěru prostředního dějství, kdy se trefil Marek Bräuer a Vítkovické tento gól nakopl. Delong následně ve třetí části přidal další tři góly, celkově v duelu zapsal pět branek, a Ostravané zvítězili 10:5.

Liberec vyhrál potřetí z posledních čtyř zápasů a nedělní duel s Českou Lípou se Severočechům hlavně v ofenzivě skvěle vydařil. Liberečtí měli skvělý vstup do utkání a už v 18. minutě vedli 5:0. V polovině duelu Radek Valeš zkompletoval hattrick, dohromady zapsal pět branek, a Liberec i díky bláznivému závěru, kdy vsítil 4 góly v poslední minuty, deklasoval Lípu 19:7. Vedle Valeše se o vysokou výhru výrazně přičinil také ve formě hrající Prokop Ferdan (4+3).

Nevydařený dvojzápas mají za sebou florbalisté Black Angels, kteří po prohře se Spartou nestačili ani na Tatran. Střešovičtí vedli už od první minuty a postupně svůj náskok navyšovali. Dvěma góly se prezentoval teprve 17letý univerzál Bohumil Piskáček. Třemi body pomohl Střešovicím k výhře Filip Langer. Tatran zvítězil pošesté z posledních sedmi zápasů.

Bohemians si nejprve v sobotu poradili doma s Libercem a vyhráli 8:3. Třemi asistencemi přispěl k důležité výhře Matyáš Krebner. V neděli pak „klokani“ zajížděli na půdu ostravského FBC. Souboj dvou týmů, které si v posledních duelech navykly vítězit, nakonec po nájezdech ovládli Ostravští, přestože povětšinu utkání tahali za kratší konec a srovnání jim vynesla až trefa Wojciecha Malajky z 58. minuty. Stejný hráč pak zařídil rozhodující nájezd.

Zápasy Chodova byly kvůli náhlému úmrtí brankáře Michala Rebra odloženy. Koronavirus do hry nepustil Mladou Boleslav. Tři pozitivní případy nákazy způsobily odložení duelů s Vinohrady a se Spartou. 11. kolo v pondělí uzavře televizní dohrávka mezi Hattrickem Brno a Pardubicemi.

Výsledky 10. kola Livesport Superligy:

Sparta Praha – Black Angels 18:7 (8:3, 5:3, 5:1)
Branky: 3. Bachmaier (Riebauer), 3. Krbec, 5. Čermák (Ujhelyi), 9. Čermák (Riebauer), 9. Krbec (Křenek), 10. Dolejš (Čermák), 16. Ujhelyi (Čermák), 17. Kolstrunk (Křenek), 26. Kolstrunk (Krbec), 27. Juha (Bartoš), 35. Čermák (Riebauer), 38. Beneš (Kolstrunk), 39. Juha (Bartoš), 45. Zeman (Krbec), 46. Juha (Pruner), 52. Ujhelyi (Zouzal), 54. Ujhelyi (Juha), 59. Krbec (Křenek) – 15. T. Hanák (Novotný), 18. Novotný (Bouček), 18. Ma. Boček (Renčín), 22. R. Hanák (T. Hanák), 23. T. Hanák (Straka), 33. R. Hanák (T. Hanák), 50. Renčín (Hromada).

Sokoli Pardubice – FBC Ostrava 4:6 (3:1, 1:4, 0:1)
Branky: 1. Kucharič (Teichman), 2. Žáček (Smola), 19. Šmíd (Lehký), 36. Šmíd (P. Pakosta) – 13. Sládek (Pešat), 24. Šubert (Pešat), 24. Eichner (Lipový), 30. Hurta (Soukup), 35. Malajka (Šubert), 60. Sládek.

Panthers Otrokovice – FBŠ Hattrick Brno 3:5 (1:1, 1:0, 1:4)
Branky: 7. Červenka (Hronek), 33. Hrtús (Jurčík), 42. Hronek (Kvapil) – 18. Fuchs (Sládeček), 43. Vlach (Hemerka), 46. Ondráček (Brom), 50. Hemerka (Kostka), 60. Vlach (Sládeček).

FBC Česká Lípa – 1. SC Vítkovice 3:5 (0:3, 3:2, 0:0)
Branky: 26. Dzierža (Novák), 30. Slaný (Jirsa), 33. Krajcigr (Štěrba) – 7. Jan Šebesta (Hubálek), 13. Bräuer (Hatala), 18. L. Hájek (Hubálek), 30. Delong (Nehera), 32. Jan Šebesta (Gattnar).

FbŠ Bohemians – FBC Liberec 8:3 (3:2, 1:0, 4:1)
Branky: 3. Malič (Vojtíšek), 5. M. Forman, 16. P. Šebek (F. Forman), 36. Šárka (Krebner), 46. Kisugite (Krebner), 49. Vojtíšek (Buršík), 53. Pěnička (Zezulka), 59. Pěnička (Krebner) – 6. Dlesk (Šoltys), 17. Valeš (Wiener), 50. Kopecký (Stránský).

Výsledky 11. kola Livesport Superligy:

1. SC Vítkovice – TJ Sokol Královské Vinohrady 10:5 (3:3, 2:1, 5:1)
Branky: 13. Delong (Šindler), 13. Sidunov (Hubálek), 16. Delong (Šindler), 30. Čonka-Skyba (Sladký), 40. Bräuer (Čonka-Skyba), 48. Delong (Gattnar), 51. Delong (Nehera), 59. Delong, 60. Matejčík (Hubálek), 60. Bräuer (Sladký) – 14. Gold (Cabejšek), 15. Gregor (Strachota), 18. Skřivánek (Hartman), 39. Z. Stuchlík (Vnuk), 57. O. Stuchlík (Procházka),

FBC Liberec – FBC Česká Lípa 19:7 (5:1, 4:3, 10:3)
Branky: 2. Ferdan (Čermák), 9. Ferdan (Wiener), 14. Kopecký (Světlík), 15. Valeš (Ferdan), 18. Čermák, 29. Valeš (Wiener), 31. Valeš, 37. Šoltys (Rozkovec), 40. Wiener (Čermák), 42. Valeš (Ferdan), 44. Valeš (Wiener), 47. Světlík (Ferdan), 49. Dlesk (Klucho), 53. Stránský (Kološ), 58. Ferdan (Valeš), 60. Čermák (Kopecký), 60. Šoltys (Dlesk), 60. Ferdan, 60. Kárník (Kopecký) – 20. Štěrba (Kopič), 21. Štěrba (Krajcigr), 39. Slaný, 39. Kadlec (Ekl), 44. Kadlec (Slaný), 47. Kopič (Štěrba), 48. Ekl (Pluhař).

Black Angels – Tatran Střešovice 2:8 (1:3, 0:3, 1:2)
Branky: 15. Hromada (Pícha), 52. Denemark – 1. Jak. Kolísko (Brautferger), 6. Piskáček, 14. Langer, 25. Šindelář (Meliš), 35. Ja. Kolísko (Novotný), 36. Piskáček (Němeček), 52. Mühlfait (Ullmann), 55. Sládeček (Langer).

FBC Ostrava – FbŠ Bohemians 6:5 (0:1, 2:2, 3:2 – 0:0) po sam. náj.
Branky: 23. Pešat (Malajka), 33. Herblich (Eichner), 47. Sládek (Šubert), 50. Sládek (Pešat), 58. Malajka (Sládek), rozh. náj. Malajka – 6. Šárka (Kisugite), 31. Krbec (Krebner), 34. Šárka (Malič), 56. Šárka (Pěnička), 57. Malič (Pěnička).


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Flrbl napsal:

    Tak jsem sledoval BA – Tatran a Ostrava – Bohemka. Black Angels s takovou obranou nemůžou myslet na playoff ba dokonce ani na udržení ligy, golmani taky nepodrží. Renčín byl celý víkend ve předu neviditelný a ani nepodal dobrý defenzivní výkon (takhle může na repre zapomenout), bez J. Bočka jeho lajna nevyniká, T. Hanák solidní, ale sám tým nepotáhne (typově takovej Andreas Stefansson). Milion ztrát při protiútoku na středu, z toho přečíslení a gol. Suma sumárum hra jak v Divizi. Tatran skvělej, ten letos má na semifinále minimálně, golmani musí mít formu.
    U Ostravy s Bohemkou jsem byl hodně zvědavej na krajánky Šešulku s Kisugitem, což jsou podle mě jedni z nejpřeceňovanějších hráčů z Česka, ale v zahraničí je nesleduju, tak nevím jak dlouhodobě. No a musím říct, že tento zápas mi to potvrdil. Šešulka extrémně defenzivní, dopředu nevymyslí nic, vzadu přehnaná tvrdost a svým faulem s následným vyhozením z koncentrace kecama na rozhodčíse přičinil o gol na 5:4. Tolik chyb zas neudělal, ale pozitivně nevyčníval. Kisugite za ten zápas natropil minimálně 5 fatálů, dopředu se snaží vymejšlet ale kolikrát to dopadne hrozivě. Hroznej nájezd. Za mě taky průměrný výkon (čti od reprezantanta bych čekal mnohem lepší a zkušenější výkon).
    A co se týče rozhodčích, tak je to hrůza. Nepamatuju si zápas (a to jsem nestranný fanoušek florbalu) kdybych si řekl že to rozhodčí zvládl v pohodě. Řikaji to všichni a pořád a stejně to furt pískaj ty stejný lidi stejně. Je čas na změnu. V Ostravě v prodloužení úplně jasný faul Formana na 2 minuty bez odezvy. Vypisovat vśechny nesmysly by bylo na hodinu…
    Dík za případnou diskusi

    • hudino napsal:

      Muller Novosad, Nábělek Štengl, blonďatý pán s brýlemi, jehož jméno raději nebudu ani psát, dokonce i Dolanský
      Sýkora, všichni velký špatný. Přijde mi, že přestávají stíhat rychlost, kterou florbal nabírá.
      Naštěstí většinou poškozují celý zápas oba týmy tak nějak stejně 🙂

      Řešilo se to už před 4 roky, výsledek 0.
      https://florbal.cz/48328-jako-tajni-agenti-potrebuji-vyssi-platy-mluvit-se-o-nich-nebude-rika-sef-sudich-a-delegatu/

      • Taky Petr napsal:

        Ukazuje se nutnost zavedení videa. Pokud odhlédnu od občasné arogance rozhodčích, tak jsou situace, které prostě lidským okem nejsou rozlišitelné a rozhodnutí, které od rozhodčích následuje, je intuitivní a pochopitelně ne vždy správné.
        Fotbal, hokej, tenis, volejbal mají v případě potřeby svá videa, proč by je neměl mít florbal. Jinak se stále dokola budou omílat chyby rozhodčích, které navíc není možno na místě kritizovat. Všichni budou naštvaní. Anebo už jsou.

        • Bootham napsal:

          Zavedení videa podle mě není vůbec levná záležitost a florbal jako poloprofesionální sport na to ještě nemá řekl bych. To je snímání hřiště z několika úhlů ( když si vezmeme, že se stále někde hraje ve „školních tělocvičnách“ tak jenom instalace těchto kamer je docela oříšek ), náklady navíc na videorozhodčí, plus záleží co by se posuzovalo u videa, zda jenom brankové situace anebo i drobnější přestupky jako sekání atd. ( kouskování hry ). Nutno podoktnout že ve florbale se píská víceméně rovina, jednou rozhodčí nechtěně uškodí jednomu týmu pak druhému…takže ve výsledku rovina.

          Rozhodčí to lehké ve florbale rozhodně nemají, hra se zrychluje a těch drobnějších přestupků je tam strašně moc, takové to chytání holí, přidržení rukou…možnosti zlepšení tam určitě jsou, jenom je potřeba vůle a motivační ohodnocení lidí co se na to dají…já jsem rád že florbal zvládá jakžtakž alespoň videopřenosy z utkání a týmum které k tomu přidají své komentování klobouk dolů, kéž by to bylo všude a na videorozhodčí si budeme muset ještě chvilku podle mě počkat.

          • Taky Petr napsal:

            Jsem si vědom technických a personálních úskalí a potřebných výdajů na zařízení (v poloprofesionálním sportu). Ale to si myslím by byl možná nejmenší problém. Ono jde spíš o to, pustit možnost rozhodování podle videa vůbec do pravidel. Pak se lze dohodnout, co vůbec posuzovat, v jakých soutěžích atd. Jestli vůbec na unii a mezi kluby existuje zájem na takové změně pravidel.

          • flrbl napsal:

            Na každej zápas Superligy a 1. ligy musí být videopřenos. Není to ideální, ale nestálo by to nic navíc. Nevím proč by se při opravdu sporných momentech nemohli podívat na video a zkusit z něho něco vyčíst (jako třeba při sporném neuznaném golu Ostravy – ikdyž tam toho na tom videu zrovna moc vidět nebylo)

            Doufal jsem spíš v diskusi na téma hráči a týmy než rozhodčí 😀

        • Video napsal:

          Video ve Florbale je jedna velká iluze. Ne z pohledu ekonomického, ale reálné použitelnosti. V běžném superligovém zápase musí rozhodčí udělat nízké stovky rozhodnutí a i otočený aut může být zlomový pro vývoj zápasu. Musel by se nastavit systém podobný třeba NFL, kde má trenér 1 tzv. challenge na poločas a při neúspěchu ztrácí timeout. Pak je tam technická stránka. I ta NFL, kde je na tom stadionu 22 kamer, tak je spousta situací, kdy prostě není jistě vidět pravda.

          Takže ve výsledku by lidi, kteří nadávají na rozhodčí, nadávali stejně, protože by se moc nezměnilo a navíc by to stálo spoustu peněz. Spíš se zamysleme, jestli je odpovídající, že sport se postupně na nejvyšší úrovni posouvá k poloprofesionalizaci, ale i pro ty nejlepší rozhodčí je to stále jenom koníček s malým přivýdělkem.

  • Denda napsal:

    Kolik rozhodčí májí za jeden superligový zápas?

Napsat komentář

*