Hráčům Storvrety se podařilo vyzrát na dosud neporažený Kalmarsund. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Hráčům Storvrety se podařilo vyzrát na dosud neporažený Kalmarsund. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
16. 12. 2020 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Linköping zaznamenal dvě výhry, Storvreta porazila vedoucí Kalmarsund

 



Linköping stoupá tabulkou švédské SSL! Jendrišák a spol. vyzráli na Pixbo. Na výhře 6:2 se bývalý kapitán české reprezentace podílel jednou asistencí. Ještě předtím Linköping v dohrávce 9. kola porazil Växjö 5:3. Na čele je stále Kalmarsund, byť si v uplynulém kole připsal první porážku v letošním ročníku. Na hřišti Storvrety totiž padl 2:3.

Zápas mezi Linköpingem a Pixbem se začal lámat ve druhé třetině. Za „lišky“, do jejichž sestavy se po pauze vrátil Marek Beneš, nejprve neproměnil trestné střílení Weissbach a naopak na druhé straně za pár minut skóroval Abrahamsson. Ve třetí části pak domácí přidali další čtyři branky a nakonec zvítězili 6:2. Výhra nad Växjö se rodila hůře. Soupeř Linköpingu dokázal třikrát smazat jednogólovou ztrátu. Vítěznou trefu tak domácí zapsali až dvě minuty před koncem.

Kalmarsund na hřišti Storvreta dlouho držel vyrovnaný stav a šlágr kola spěl do prodloužení. Jenže pak rozhodl v přesilovce Alexander Rudd a 23 vteřin před závěrečnou sirénou rozhodl o důležité výhře Storvreta. Ta tak ztrácí na Kalmarsund pouze tři body a navíc má jeden zápas k dobru. Kromě Jendrišáka se žádný další Čech do statistik nezapsal.

Výsledky 2. kola švédské superligy:

IK Sirius IBK – Fagerhult Habo IBK 8:9 po prodl.
Linköping IBK – Pixbo Wallenstam IBK 6:2 (za domácí JENDRIŠÁK 0+1)
Växjö IBK – Jönköpings IK 8:3
IBK Dalen – Mullsjö AIS 4:5
Höllvikens IBF – Team Thorengruppen SK 6:5 po sam. náj.
Storvreta IBK – FBC Kalmarsund 3:2

Dohrávka 9. kola švédské superligy:

Linköping IBK – Växjö IBK 5:3

Dohrávka 1. kola švédské superligy:

FC Helsingborg – Växjö IBK 5:9

Tabulka švédské superligy:

KANADSKÉ BODOVÁNÍ:

1. Kim Nilsson 29 (19+10) / FBC Kalmarsund
2. Christoffer Andersson 28 (13+15) / IBK Dalen
3. Tim Andersson Carlsson 27 (22+5) / Fagerhult Habo IBK
… Matěj Jendrišák 12+5, Filip Forman 6+8, Marek Beneš 7+4, Josef Rýpar 1+2, Jakub Bína 1+1, Jonáš Kreysa 1+1, Jakub Gruber 0+1


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*