Hráči Black Angels si vyšlápli na Liberec. Foto: FBC Liberec, Český florbal Hráči Black Angels si vyšlápli na Liberec. Foto: FBC Liberec, Český florbal
21. 12. 2020 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Black Angels berou před Vánocemi pět bodů, po dlouhé době vyhrály Vinohrady

 



Pražští Black Angels se skvěle naladili na nadcházející vánoční svátky. Porazili totiž jak Liberec, tak Pardubice, a poskočili v neúplné tabulce na sedmou příčku. Sérii pěti porážek zlomily Vinohrady, které se díky výhře na hřišti Otrokovic odlepily z poslední příčky. Druhou pozici si dalším triumfem pojistil Tatran.

Tatranu se v této sezoně daří. Svěřenci kouče Fridricha vyhráli podesáté v sezoně. V domácím duelu s Otrokovicemi přesto nevedli jako první, skóre totiž otevřel jejich bývalý hráč aktuálně hájící barvy Panthers Peter Nehila.

Střešovičtí pak skóre obrátili třemi zásahy v rozmezí osmi minut a od té doby diktovali tempo hry. Ještě jednou se sice prosadil Slovák Nehila, zbytek střetnutí už ale Tatran dominoval. V 51. minutě dovršil hattrick Filip Langer, který celkem zapsal čtyři body, stejně jako Milan Meliš. Třemi body přispěl k vysoké výhře 11:3 Martin Šindelář.

Třetí vítězství v sezoně vybojovaly Pardubice. Sokolové nakročili k výhře v první části, kterou ovládli přesvědčivě 3:0 a duel měli skvěle rozjetý. Jenže domácí Česká Lípa se v prostředním dějství nadechla k obratu a srovnání postupně zařídili svými zásahy Tomáš Novák, Jakub Jirsa a kanonýr Radek Krajcigr. Triumf nakonec Východočechům vystřelil v 53. minutě Marcel Lehký.

„Pro nás to byl extrémně důležitý zápas, protože jsme dlouho nevyhráli. Měli jsme výbornou první třetinu, ve které jsme hráli to, co jsme chtěli. Kontrolovali jsme hru. Ve druhé třetině jsme od toho ustoupili, to se nám stává bohužel velmi často. Na konci to bylo o štěstí a tentokrát jsme ho měli asi víc,“ ohlédl se za důležitým vítězstvím Martin Zozulák, kouč Pardubic.

Po pěti porážkách se konečně podařilo zabrat Vinohradům. Sokolové se na hřišti Otrokovic dostali do vedení ve 12. minutě, kdy se z rohu hřiště vymotal Michal Strachota a poslal míček do sítě. Také v další brance měl vinohradský rychlík prsty. Poté, co Gold vyvezl míček na útočnou polovinu, bývalý hráč Future, Chodova a Karlových Varů přihrál na zcela volného Gregora a ten zvýšil náskok hostů.

O pár vteřin později přidal třetí gól Vinohrad Lukáš Lanc, a protože brankář Karel Šantora v dohrávce 3. kola zavřel svou klec a nepustil do ní ani jeden míček, vyhráli Vinohradští na Moravě 3:0. Díky zisku tří bodů se odlepili ode dna superligové tabulky. „První třetina rozhodla! Vstoupili jsme do zápasu lépe než Otrokovice. Nebyl to na pohled moc pěkný zápas, ale pro nás to jsou moc důležité tři body,“ byla vidět na kouči SKV Michalu Kotlasovi úleva.

Dva zápasy, dvě výhry, pět bodů do tabulky. Black Angels zažili skvělý víkend. Na hřišti Liberce brzo prohrávali 0:2 a v průběhu třetí části pak i 3:4, pokaždé se však dokázali vzchopit a rozhodující momenty přišly v 54. a 55. minutě. Hosté v rozmezí minuty a půl nasázeli do domácí sítě tři góly a odvezli si ze severu Čech tři body. Velký podíl na tom měli bratři Hanákové, kteří dohromady zapsali čtyři góly.

Nedělní utkání „andělů“ s Pardubicemi se proměnilo v pěknou přestřelku. V úvodním dějství padlo celkem osm branek a do šaten šli spokojenější Black Angels, kteří vedli 5:3. Jenže ve druhé části svěřenci kouče Janečka o svůj náskok přišli a duel dospěl až do prodloužení. Druhý bod přisoudil Pražanům Jakub Hromada. „S první polovinou sezony panuje spokojenost, i přes vysoké prohry od některých soupeřů. Teď jsme dokázali urvat pět bodů po minulém víkendu, po kterém nám asi nikdo moc nevěřil,“ řekl po utkání asitent trenéra Black Angels Petr Pajer.

Výsledky dohrávek Livesport Superligy:

Tatran Střešovice – Panthers Otrokovice 11:3 (3:1, 2:1, 6:1)
Branky: 4. Brautferger (Jak. Kolísko), 10. Tlapák (Sládeček), 12. Šindelář (Mühlfait), 27. Langer (Němeček), 34. Meliš (Šindelář), 47. Langer (Pánek), 49. Brautferger (Langer), 51. Langer (Meliš), 55. Mühlfait (Meliš), 58. Němeček (Šindelář), 60. Ullmann (Meliš) – 4. Nehila (Vykopal), 27. Nehila (Petřík), 55. Hronek (Šťourač).

FBC Česká Lípa – Sokoli Pardubice 3:4 (0:3, 3:0, 0:1)
Branky: 22. Novák (Štěrba), 26. Jirsa (Vlček), 39. Krajcigr (Jirsa) – 5. Savický (P. Pakosta), 8. Šmíd, 20. Šmíd, 53. Lehký (Šmíd).

Panthers Otrokovice – TJ Sokol Královské Vinohrady 0:3 (0:3, 0:0, 0:0)
Branky: 12. Strachota (Hájek), 18. Gregor (Strachota), 18. Lanc (Hartman).

FBC Liberec – Black Angels 4:7 (2:1, 1:2, 1:4)
Branky: 4. Valeš (Lhota), 7. Baudisch (Klucho), 35. Kopecký (Světlík), 47. Lhota (Valeš) – 8. R. Hanák (Novotný), 24. T. Hanák, 27. R. Hanák (Novotný), 49. Ludvík (Renčín), 54. T. Hanák (Ma. Boček), 55. Burian (Hromada), 55. Hněvkovský (Renčín).

Black Angels – Sokoli Pardubice 7:6 (5:3, 1:3, 0:0 – 1:0) po prodl.
Branky: 1. Novotný (Bouček), 8. Hromada (Neklan), 9. Novotný (R. Hanák), 13. T. Hanák (Körber), 20. Hněvkovský (Ludvík), 27. Ma. Boček (Burian), 63. Hromada (Renčín) – 4. Šmíd (Smola), 7. P. Pakosta (Lehký), 13. Lehký, 25. Žáček (Šmíd), 38. P. Pakosta (Smola), 40. Šmíd (Prix).


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*