Eliška Krupnová v dresu Pixba. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Eliška Krupnová v dresu Pixba. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
22. 12. 2020 Ženský florbal - Zahraničí (2) KOMENTÁŘŮ

Krupnová: Je to úžasné individuální ocenění za extra práci, teď chci zlato s Pixbem. Máme na to!

 



Je nejlepší florbalistkou na světě za rok 2020. Prestižní švédský portál Innebandymagazinet.se vyhlásil Elišku Krupnovou, útočnici Pixba a kapitánku české ženské reprezentace za tu nejlepší z nejlepších. Odchovankyně Mariánských lázní říká, že se jedná o úžasné individuální ocenění, ale je součástí týmového sportu. Proto si nyní přeje týmový úspěch, nejlépe druhý švédský titul s Pixbem.

O své výhře ví od redaktorů portálu od neděle. „Je to úžasné ocenění, musím říct, že jsem docela překvapená, ale moc si toho vážím a je to pro mě motivace nejen do této sezony, ale také do dalších let,“ říká Krupnová, která na Vánoce tráví v Česku.

Měla někdy za cíl vyhrát tuto prestižní anketu? „Ve své podstatě všechno, co Innebandymagazinet.se vyhlašuje je docela sledované a prestižní, o to více si toho ocenění vážím. Nikdy jsem neuvažovala nad tím, že bych tuto anketu chtěla vyhrát nebo, že by to bylo něco, čeho bych chtěla dosáhnout, spíše jsem se vždy chtěla zlepšovat a hrát co nejlepší florbal,“ uvedla třetí vítězka ankety, která nepochází ze Švédska.

Dostala se do skutečně vybrané společnosti: Karolina Widar, Simone Berner, Hermine Dahlerus, Emelie Lindström, Anna Wijk a Veera Kauppi. Pouze těchto šest florbalistek dokázalo za předchozích 13 ročníků ankety zvítězit.

Sedmou dámou je Eliška Krupnová. „To, že jsem dostala toto ocenění, tak to je hezká odměna za všechnu tu práci, extra tréninky a všechnu práci, kterou dělám navíc. Ale je to individuální ocenění v týmovém sportu, takže si přeji také nějaký týmový úspěch, například švédské zlato s Pixbem,“ dává si okamžitě další cíle.

Současně nezapomíná na to, že se jedná o individuální ocenění v kolektivním sportu. „Přesně tak, je to individuální ocenění a tým, potažmo pětka, ve které člověk hraje, hrají důležitou roli, bez té by to nešlo. Play off se sice nehrálo, ale v lednu až březnu se hrálo a z týmu jsem měla fantastický pocit, myslím si, že bychom zlatou medaili vyhráli,“ vrací se zpět do jara, kdy se poprvé výrazně projevila pandemie viru COVID-19. „Když se daří, vše je správně nastaveno a v týmu je dobrá energie, tak se hraje lépe a mně to šlo o něco snadněji,“ usmívá se.

V novém ročníku je zatím Pixbo čtvrté, šest bodů za lídrem soutěže. „Jsme sice čtvrtí, ale odstup je malý. Je pravda, že jsme nedotáhli žádný z těch těžkých zápasů, takže výsledkově nezačala sezona skvěle a je v nás mnohem víc. Je ale začátek sezony, nicméně nic se nemění na tom, že chci dojít pro zlato, tým na to má, o tom jsem přesvědčena, musíme se zlepšit a hrát naši úroveň, nikoliv pouze třeba 80%, to nestačí,“ zakončila nejlepší florbalistka na světě za rok 2020 – Eliška Krupnová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Míša napsal:

    Gratulace. A unie by se mohla zamyslet. Máme nej florbalistku na světě, ale ligu žen nechtějí do hry na rozdíl od mužů podpořit.

    • raketový inženýr napsal:

      Mám takovej drobnej dojem, že v tomhle unie není ten velkej pán, pravidla hry určuje MZ s NSA a divím se, že se tam vůbec protlačili i ti chlapi.

Napsat komentář

*