Nový trenérský štáb Židenic pod vedením Jaroslava Čížka (druhý zprava) Foto: Florbal Židenice
15. 1. 2021 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Nové trenérské vedení pro Židenice. Povede je tandem sehraný z Jihlavy a výběrů

 



Židenice vstoupí do restartované Extraligy žen s novým trenérským vedením. Po odchodu Petry Prouzové do konkurenčního Hattricku Brno povede loňskou štiku soutěže sehrané duo Jaroslav Čížek – Luboš Rauer, které společně působilo v Jihlavě a u výběrů kraje Vysočina. Dalšími členy realizačního týmu budou prezident Židenic Jiří Starý a kondiční trenérka Sylva Hřebíčková.

Petra Prouzová odešla v průběhu zastavení soutěží do Hattricku Brno, kde nově povede celou ženskou složku, v Židenicích tak byla na stole otázka, kdo povede extraligový ženský tým. Volba nakonec padla na zkušeného trenéra Jaroslava Čížka, který k sobě bude mít Lukáše Rauera. Oba čeká extraligová premiéra, společně ale již působili v Jihlavě a u výběrů kraje Vysočina.

„Jsme velmi rádi, že se nám s Jardou podařilo domluvit. Má hodně trenérských zkušeností, příkladný přístup, přehled, znalosti, potřebnou vizi a obrovskou dávku pozitivní energie. Ze startu sezony se nám příliš nedařilo, ale věřím, že Jarda se svými kolegy dokáže týmu dodat nový impuls a vrátit do hry radost a odvahu, což jsme v úvodu sezony postrádaly,“ uvedla v tiskové zprávě sportovní manažerka a zároveň kapitánka extraligového týmu Jitka Drápalová.

Pětadvacetiletý Čížek si příležitosti vést ženský extraligový tým cení. „Vést extraligový tým Židenic je pro mě obrovská výzva, na kterou se moc těším. Potřebujeme po dlouhé pauze zapracovat na píli a střelbě, dostat hráčky na jejich maximum, připravit tým co nejlépe. Chvíli sice potrvá, než si na sebe zvykneme a než všechno sladíme, ale věřím, že se to brzy podaří a splníme to, co od nás vedení očekává,“ uvedl v tiskové zprávě.

K ruce bude mít o rok staršího Luboše Rauera, který má za sebou zkušenosti například z Tatranu Střešovice, prezidenta klubu Jiřího Starého a kondiční trenérku Sylvu Hřebíčkovou.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Kluk z Brna napsal:

    Tak todle vypadá na zajímavou změnu a doplnění trenérských řad. Uvidíme, jak se novýmu realizačnímu týmu povede. Držím palce a sem zvědavý!

Napsat komentář

*