Marek Beneš se proti Mullsjö prosadil dvakrát a výrazně přispěl k výhře 4:3. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Marek Beneš se proti Mullsjö prosadil dvakrát a výrazně přispěl k výhře 4:3. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
18. 1. 2021 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Čeští hoši ve formě! Beneš s Jendrišákem režírovali triumfy svých týmů nad Mullsjö

 



Marek Beneš a Matěj Jendrišák vstoupili do nového roku ve výborné formě. V uplynulých zápasech se oba trefili proti Mullsjö. Beneš se proti tradičnímu celku švédské superligy prosadil dvakrát a jeho Pixbo vyhrálo 4:3. Jendrišák dokonce zkompletoval hattrick a Linköping slavil vítězství 9:3.

Beneš otevíral gólový účet dohrávky 12. kola. V 15. minutě obdržel přihrávku zpoza branky od Oskara Weissbacha a úspěšně zakončil. Divoká pasáž zápasu pokračovala. Jen o pár vteřin později totiž Beneš fauloval na opačné straně hřiště Kima Ganevika a sudí přiřkli hostům samostatný nájezd. Ten s přehledem proměnil Jan Zaugg. Předchozí moment však Beneš vzápětí odčinil.

Český útočník ve spolupráci s Gustavem Fritzellem vybojoval míček u mantinelu, efektně si ho popostrčil směrem dopředu a přihrál do vyložené šance Andreasu Stefanssonovi. Ten ještě neuspěl, balonek se ale vykutálel přímo před volného Beneše, jenž neměl problém vsítit svou druhou trefu v utkání. Mullsjö pak sice duel otočilo, ale totéž se následně povedlo i „liškám“. Góly Lanvera a Weissbacha stanovili konečné skóre 4:3 pro Pixbo.

Další zápas už „liškám“ tolik nevyšel a v rámci 16. kola se zrodila prohra 6:11 na hřišti Växjö, Marek Beneš zapsal asistenci. Pixbo se tak nachází na deváté příčce tabulky a na osmé Mullsjö ztrácí jeden bod.

Hned v první třetině duelu s Mullsjö Matěj Jendrišák potvrdil, že si před brankou soupeře umí počínat suverénně. V 15. minutě si počkal na pas Viktora Palma a skóroval. Další branku přidal český útočník na konci druhého dějství, kdy při trestném střílení vymíchal brankáře Jonathana Larssona a bekhendem pověsil míček do sítě. Hattrick pak zkompletoval v úvodu třetí třetiny, když v přesilovce opět zaúřadoval ve velkém brankovišti.

Linköping ovládl duel 16. kola vysoko 9:3 a v tabulce setrvává na šesté příčce. Jendrišák má aktuálně na svém kontě 18 branek a šest asistencí a je na 17. pozici kanadského bodování SSL. Marek Beneš má bodů 18 a je na 43. místě. Program švédské superligy sice ovlivňuje pandemie koronaviru, soutěž ale bude pokračovat dál. Jendrišák by se měl v dalším utkání představit už v úterý 19. ledna, kdy Linköping přivítá Jönköpings.

Výsledky 15. kola švédské superligy:

Mullsjö AIS – IBK Dalen 9:12
Jönköpings IK – Växjö IBK 4:7
Fagerhult Habo IBK – IK Sirius IBK 9:4

Výsledky 16. kola švédské superligy:

Team Thorengruppen SK – Storvreta IBK 5:8
Växjö IBK – Pixbo Wallenstam IBK 11:6 (za hosty BENEŠ 0+1)
Linköping IBK – Mullsjö 9:3 (za domácí JENDRIŠÁK 3+0)
Kalmarsund – Höllvikens IBF 11:4
FC Helsingborg – IBK Dalen 6:4
IK Sirius IBK – IBF Falun 5:6

Dohrávky předchozích kol švédské superligy:

IBF Falun – FC Helsingborg 10:2
Pixbo Wallenstam IBK – Mullsjö AIS 4:3 (BENEŠ 2+0)
Höllvikens IBF – IBK Dalen 5:13

Tabulka švédské superligy:

Kanadské bodování:

1. Tim Andersson Carlsson 36 (28+8) / Fagerhult Habo IBK
2. Kim Nilsson 35 (21+14) / FBC Kalmarsund
3. Alexander Galante Carlström 34 (24+10) / IBF Falun
… Matěj Jendrišák 18+6, Marek Beneš 12+6, Filip Forman 6+8, Josef Rýpar 1+2, Jakub Bína 1+1, Jonáš Kreysa 1+1, Jakub Gruber 0+1


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*