Petr Salát zase naskočí do nejvyšší florbalové soutěže. Foto: FBC Liberec Petr Salát zase naskočí do nejvyšší florbalové soutěže. Foto: FBC Liberec
22. 1. 2021 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Velká návrat! Liberci pomůže v závěru základní části Petr Salát

 



Liberečtí hlásí pro zbytek základní části velkou posilu! Do jejich sestavy by se měl vrátit zkušený útočník Petr Salát, který svou bohatou kariéru uzavřel v únoru 2019. Teď ale bude do svého florbalového příběhu psát další kapitolu.

„Nápad se zrodil v mé hlavě po prohře s Hattrickem Brno. Díky tomu, jaký je teď rok, jsem více doma než v práci, a tak mě blesklo hlavou, že bych mohl být ještě platný třeba i na hřišti. Doufám, že budu pro klub i kluky přínosem. Byl bych velmi nerad, kdybych měl jen zabírat místo. Uvidíme po pár zápasech, jak to bude vypadat. První trénink se jevil dobře. Musím se přiznat, že se na hřiště hodně těším. Snad tělo bude držet,“ uvedl k návratu na hřiště Salát.

Ten v Česku působil kromě Liberce také v Mladé Boleslavi a Jihlavě a zahrát si také za švýcarský Kloten. V reprezentačním dresu nasbíral 15 startů. V zákaldní části nejvyšší soutěže má na svém kontě 324 zápasů, 191 gólů a 258 asistencí.

„V poslední době jsme chtěli posílit naši ofenzivu o zkušeného hráče, který by nám pomohl především v utkáních se soupeři, se kterými bojujeme o play off. Petr byl samozřejmě na prvním místě, ale vůbec jsem neměl odvahu mu to navrhnout vzhledem k jeho pracovní a rodinné vytíženosti. Jsem moc rád, že po společné diskusi tenhle krok udělal a těším se, že na hřišti ukáže, co umí. Věřím, že nám pomůže především v zakončení a střelbě branek, ale také jako vzor pro naše mladé, jak by měl hráč přistupovat k přípravě i zápasům,“ doufá kouč FBC Zdeněk Skružný.

Salát by měl být k dispozici už pro víkendu duely proti Střešovicím a Otrokovicím. Liberec se aktuálně nachází na deváté příčce Livesport Superligy. Na osmou pozici zaručující účast v play off Severočeši ztrácejí čtyři body, Black Angels ale mají na svém kontě o jeden zápas více.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*