Marek Beneš zapsal v duelu s Thorengruppenem gól a dvě asistence. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Marek Beneš zapsal v duelu s Thorengruppenem gól a dvě asistence. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
25. 1. 2021 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Beneš bodoval, ale Pixbo doma padlo, Jendrišák absentoval. Dalen deklasoval Storvretu!

 



Marek Beneš si v lednu udržuje svůj vysoký standard a také v utkání Pixba s Thorengruppenem se zapsal do statistik. Ani jeho gól a dvě asistence však nepomohly „liškám“ k triumfu nad posledním celkem tabulky. Linköpingu v posledním zápase chyběl kvůli zranění kapitán Matěj Jendrišák.

Pixbo zaznamenalo v domácím utkání nečekanou ztrátu. A to se přitom duel s Thorengruppenem nevyvíjel od začátku špatně. „Lišky“ dokonce vedli po úvodním dějství 5:2. Pátou branku vsítil vteřinu před sirénou ze své obvyklé pozice na pravém křídle právě Beneš. Ve druhé části pak český útočník předložil míček volnému Linusi Nestorssonovi, který skóroval.

Do statistik se pak Beneš zapsal ještě ve třetí části, když v přesilovce nabil Martinu Östholmovi a ten se prosadil pokusem z dálky. To Pixbo vedlo 8:6 a mířilo k povinné výhře. Jenže pak hosté srovnali a 40 vteřin před koncem o jejich výhře rozhodl Jonas Svahn.

Domácí porážku zaznamenal také Linköping, který doma prohrál s Jönköpingem 5:7. Za domácí se jednou prosadil Matěj Jendrišák. Český kanonýr následně nenastoupil do dalšího utkání svého týmu na hřišti Höllvikenu. Podle zpráv z klubu by se mělo jednat o absenci způsobenou zraněním. Linköping si poradil i bez svého kapitána a zvítězil 9:8 po prodloužení.

Dobrý výsledek zapsal Dalen, který v dohrávce 12. kola deklasoval druhou Storvretu 8:2. Hattrickem se na tom podílel Fredrik Edholm. I díky zaváhání Storvrety tak na první příčce setrvává Kalmarsund. Ten vyhrál na hřišti Mullsjö těsně 6:5.

Výsledky 17. kola švédské superligy:

Storvreta IBK – IK Sirius IBK 10:6
IBK Dalen – Växjö IBK 6:5 po prodl.
Mullsjö AIS – FBC Kalmarsund 5:6
Jönköpings IK – FC Helsingborg 6:7 po prodl.
Höllvikens IBF – Linköping IBK 8:9 po prodl.
Pixbo Wallenstam IBK – Team Thorengruppen SK 8:9 (za domácí BENEŠ 1+2)

Dohrávky předchozích kol švédské superligy:

IBK Dalen – Storvreta IBK 8:2
Team Thorengruppen SK – Höllvikens IBF 11:10 po prodl.
FC Helsingborg – IBF Falun 6:7 po prodl.
Mullsjö AIS – IK Sirius IBK 12:6
Linköping IBK – Jönköpings IK 5:7 (za domácí JENDRIŠÁK 1+0)
Höllvikens IBF – IBK Dalen 5:13

Tabulka švédské superligy:

Kanadské bodování:

1. Alexander Galante Carlström 39 (28+11) / IBF Falun
2. Christoffer Andersson 37 (18+19) / IBK Dalen
3. Tim Andersson Carlsson 36 (28+8) / Fagerhult Habo IBK
… Matěj Jendrišák 19+6, Marek Beneš 13+8, Filip Forman 6+8, Josef Rýpar 1+2, Jakub Bína 1+1, Jonáš Kreysa 1+1, Jakub Gruber 0+1


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*