alexander rudd storvreta Alexander Rudd. FOTO: Per Wiklund
10. 2. 2021 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Švédské superfinále bude v Gävle. Nemůžeme mít party a příjmy, pojďme hrát sérii, oponuje Rudd

 



Švédské Superfinále míří z proslulé haly Globen do menší Gavlehovshallen v Gävle. Vzhledem k tomu, že se pravděpodobně bude hrát s omezeným počtem diváků, tak se ve Švédsku strhla diskuse o tom, zda-li by nebylo lepší hrát klasickou finálovou sérii. Jedním z hlasitých zastánců je útočník Stortvrety Alexander Rudd, který navrhuje klasickou sérii na čtyři vítězná utkání.

Globen je mezi sportovními stánky pojem, švédské superfinále ale v roce 2021 zamíří do menší Gavlehovshallen v Gävle, kde se odehrál již Champions Cup 2019 a do které se vejde 2148 sedících diváků.

Především na sociálních se ale vede debata, zda-li by nebylo lepší hrát klasickou finálovou sérii ve chvíli, kdy se stejně na samotné superfinále dostane omezený počet diváků, pokud vůbec. „Nevím, co si o tom mám myslet. Připadá mi rozumné nehrát v Globen, ale doufal jsem, že se rozhodne v klasické sérii Best of 7, tedy na čtyři vítězná utkání,“ řekl Alexander Rudd pro klubový web.

Sedmadvacetiletý bohém má pádné argumenty. „Jediným argumentem bylo, že je to obrovská party pro celou florbalovou komunitu, která vygeneruje příjmy federaci. Za dnešního stavu si ale myslím, že žádný argument pro superfinále není. Nejlépe by bylo hrát sérii Best of 7,“ hlásí.

Nebylo by to první těžké rozhodnutí. „Chápu, že to není snadné, udělat takové rozhodnutí v polovině sezony, ale stejně pořád je ve hře rozhodnutí, že žádné play off nebude nebo že se prostě předají medaile. Tudíž si myslím, že změna může přijít,“ uzavřel slavný útočník.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*