Souboj o Brno ovládly Židenice, šťastnější tak po utkání byla Andrea Dernerová (vlevo). Foto: Bulldogs Brno Andrea Dernerová (vlevo) i Michaela Žáková daly v brněnském derby gól, šťastnější ale byla po utkání hráčka Židenic. Foto: Bulldogs Brno
13. 2. 2021 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Osekanému programu extraligy žen vládnou duely Panthers nebo Jičína a derby

 



Hned tři týmy se o tomto víkendu v extralize žen vůbec nepředstaví, jedná se o Chodov, Tatran a Start98, na které nejvíce dopadla nařízená karanténa pro reprezentaci juniorek. Víkendovému programu tak vévodí zápasy Panthers s Olomoucí nebo Jičína s Mladou Boleslaví. V neděli se odehraje také brněnské derby.

Sobotní program extraligy žen:

K1 Florbal Židenice – 1. SC TEMPISH Vítkovice
13.00, MSH Vodova Brno
Židenice pravidelně umí oba ostravské týmy potrápit a další možnost dostanou již v sobotu. Bude zajímavé sledovat, jak se Vítkovicím v jejich neoblíbené destinaci povede a s jakou taktikou nastoupí. I přes některé zřejmé absence, zapříčiněné karanténou juniorského týmu, přesto by měly potvrdit pozici největšího favorita na titul.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

FBC ČPP OSTRAVA – Bulldogs Brno
14.00, ČPP Aréna Ostrava
Další těžká zkouška pro těžce zkoušené brněnské Buldočky přijde na palubovce ČPP Arény, kde se v dresu soupeře představí rovněž Pavlína Bačová. Vedoucí FBC ví, že po ztrátě s Bohemians již nemůže znovu zaváhat, brněnský tým rovněž ví, že FBC zřejmě není úplně ideální soupeř pro rozjezd nějaké pozitivní výsledkové série.
Tip Florbal.cz:
Výhra FBC za 3 body

FbŠ Bohemians – KM automatik FBK Jičín
15.00, SH Dolní Břežany
Pokud některému týmu koronavirová přestávka prospěla, jsou takovým týmem jednoznačně florbalistky Bohemians. Ty odehrály kvalitní zápasy proti Chodovu a FBC Ostrava, nyní by měly svůj vzestup potvrdit proti Jičínu. Ten by naopak potřeboval plusové body ve snaze vyhnout se posledním dvěma pozicím a tím pádem play down.
Tip Florbal.cz:
Výhra Bohemians za 3 body

Panthers Praha – FBS Olomouc
15.00, SH ZŠ Rudná
Pro Panthers se jedná o zápas víkendu, výhra v něm jim znatelně usnadní situaci s ohledem na pozice v tabulce. Pražský tým ukázal, že umí vyhrávat pro sebe podstatné zápasy, na druhé straně se dá očekávat, že bude mít problémy s aktivní hrou Olomouce. Tohle je šlágr sobotního programu!
Tip Florbal.cz:
Výhra Panthers za 2 body

Nedělní program extraligy žen

1.SC TEMPISH Vítkovice – Panthers Praha
15.00, SC Dubina Ostrava
Hráčky Panthers zatím ukazují, že jsou schopny vyhrávat pro sebe podstatné zápasy, na ty nejlepší jim ale pořád krok schází. Další šanci dostanou proti Vítkovicím, které budou mít za sebou výjezd do Brna. Na domácí palubovce by minimálně postupem času měly naplnit roli favorita.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

KM automatik FBK Jičín – MITEL Florbalová akademie MB
16.00, Sportovní areál Jičín
Jeden z nečekaných šlágrů víkendu a pro oba týmy je to tak trochu zápas pravdy. Boleslav se vrací do extraligové kolotoče po koronavirové karanténě, v případě výhry může ještě více zvětšit rozdíl mezi desátým a jedenáctým místem. Jičín naopak jistě chce oživit akcie v boji o play off, k čemuž ale musí tento střet dravého mládí a zkušeností vyhrát.
Tip Florbal.cz:
Výhra Mladé Boleslavi za 3 body

Bulldogs Brno – K1 Florbal Židenice
18.00, SH SportPoint Brno
Oba týmy na tom nejsou s formou právě nejlépe, brněnské derby pro ně může být zlomové. Bulldogs se potřebují začít dotahovat na týmy nad sebou, Židenice zase tvrdě bojují o play off, které nemají ani zdaleka jisté. Bude zajímavé sledovat, na kolik Židenice ovlivní sobotní těžký zápas s Vítkovicemi, každopádně ale do zápasu půjdou v roli favorita.
Tip Florbal.cz:
Výhra Židenic za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*