FBC Ostrava čeká souboj s Tatranem, Bulldogs se postaví Jičínu. Foto: Flickr FBC Ostrava
20. 2. 2021 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Tatran změří síly s Ostravou, těžký los pro Židenice a Panthers. Co Bohemians?

 



Jedenáct utkání je zatím na naplánováno na následující víkend v Extralize žen. A bude se na co dívat, jednoznačným šlágrem je nedělní duel Tatranu s FBC Ostrava. Těžký víkend čeká také Židenice a Panthers. Potřetí během krátké doby se silnému soupeři postaví florbalistky Bohemians.

Sobotní program Extraligy žen:

FBC ČPP OSTRAVA – KM automatik FBK Jičín
13.30, ČPP Aréna Ostrava
FBC o tomto víkendu odehraje dva zápasy, přičemž ten první by měl být papírově snadnější. Na druhou stranu, souboje s Jičínem nejsou v rukavičkách a na aktivní hru Tatranu může být velmi dobrou přípravou. Rovněž Jičín se potřebuje soustředit především na neděli, v tomto zápase by se kvalita FBC měla postupně projevit.
Tip Florbal.cz:
Výhra FBC za 3 body

K1 Florbal Židenice – Panthers Praha
14.00, MSH Vodova Brno
Jeden z několika zápasů tohoto víkendu, který nemá jasného favorita. Panthers v minulém kole porazily Olomouc, vybouchly ale na půdě Vítkovic. Židenice naopak proti ostravskému soupeři předvedly poměrně organizovaný výkon, ze kterého by mohly vytěžit. Proto se přikláníme spíše na stranu brněnského týmu.
Tip Florbal.cz:
Výhra Židenic za 2 body

FATPIPE Tigers Start98 Kunratice – 1. SC TEMPISH Vítkovice
14.00, SH Jižní Město
Mladý tým zatím v extraligovém pelotonu rozhodně nezklamal, proti Vítkovicím může jen překvapit, a především nabírat zkušenosti. Zápas bude prověrkou především pro jeho defenzivní stavy, každopádně ale je proti naturelu zkušené trenérky Karolíny Šatalíkové, aby na hřišti nenechal 100% možného a nepokusil se o překvapení.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

Bulldogs Brno – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
14.00, SH SportPoint Brno
Chodov se vrací do akce po dvoutýdenní přestávce, což může Bulldogs na začátku utkání pomoct, ale postupně by se měla projevit větší kvalita na straně pražského týmu, který rovněž může být v psychické pohodě poté, co kontroluje svou pozici v tabulce, na rozdíl od Bulldogs, které se nemohou chytit.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body

MITEL Florbalová akademie MB – Tatran Střešovice
15.00, Nová MSH Mladá Boleslav
Na Mladé Boleslavi je sympatické, jak k extraligovým utkáním přistupuje, nyní ji čeká další výzva v podobě Tatranu, který na druhou stranu již několikrát ukázal, že je připraven postavit se na zteč proti těm nejlepším týmům. Utkání dvou týmů, které vyznávají aktivní florbal slibuje hodně vstřelených branek.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu za 3 body

Nedělní program Extraligy žen:

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – K1 Florbal Židenice
13.00, SH Jižní Město
Nevyzpytatelný duel. Židenice jsou přesně tím týmem, který dlouhodobě umí favorita v jednom utkání potrápit, což jistě lodivod Chodova Lukáš Procházka dobře ví. Jejich výsledky nejsou sice úplně optimální, ale to Židenicím v takových zápasech nikdy příliš nevadilo. Pro omlazený tým Chodova se bude jednat o složitější prověrku, ke které musí přistoupit zodpovědně.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body

Tatran Střešovice – FBC ČPP OSTRAVA
15.00, STODOLA Aréna Střešovice
Šlágr nedělního programu. Tatran ví, že je společně s Chodovem vyzyvatelem obou ostravských týmů, během čtyř dnů jej čekají souboje s oběma, ve středu totiž bude dohrávat odložený zápas s Vítkovicemi. Už proti FBC ale může ukázat, co v něm je. FBC naopak může vytěžit ze zkušenosti proti Bohemians, která jasně říká, že nikdo nikomu nedá nic zadarmo. Naše tipy? FBC to nebude mít snadné a v utkání padne hodně branek.
Tip Florbal.cz:
Výhra FBC za 3 body

1.SC TEMPISH Vítkovice – FbŠ Bohemians
15.00, SC Dubina Ostrava
Pokud někomu prospěla přestávka, jsou to jednoznačně florbalistky Bohemians. Ty získaly po restartu důležité body, jeden bod proti Ostravě a rázem jsou na pozicích zajišťujících play off. Dobrý výkon předvedly proti Chodovu a dá se předpokládat, že podobně přistoupí také k zápasu na Dubině. Favorita by nemělo čekat nic snadného, což ale jeho hráčky jistě ocení. Tři body by přesto měly zůstat v Ostravě.
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

FBS Olomouc – MITEL Florbalová akademie MB
15.00, SH Čajkaréna Olomouc
Po Tatranu čeká na extraligového nováčka další tým, který se prezentuje agresivním a aktivním florbalem. Objektivně jsou zde šance Boleslavi zřejmě o něco vyšší, každopádně ale do utkání jde jako favorit Olomouc, povzbuzená výhrou nad Bulldogs a Židenicemi, odehrála také vyrovnaný zápas s Panthers. Nicméně jde o jeden z několika víkendových zápasů, které mohou skončit na obě strany.
Tip Florbal.cz:
Výhra Olomouce za 2 body

KM automatik FBK Jičín – Bulldogs Brno
16.00, Sportovní areál Jičín
Souboj tvrdosti a zkušenosti na jedné straně, na druhé pomyslné váze je pak širší kádr Bulldogs. Pro Jičín zcela klíčové utkání: výhra by jej katapultovala přímo do bojů o play off, dost možná na 10. místo, které musí být jeho minimálním cílem. Podobné je to u Bulldogs, které už ale mají na pozice zajišťující play off ztrátu 10 bodů.
Tip Florbal.cz:
Výhra Jičína za 2 body

Panthers Praha – FATPIPE Tigers Start98 Kunratice
16.00, SH ZŠ Rudná
Nevyzpytatelný zápas na konec víkendu. Panthers by měly potvrdit, že umí odehrát utkání, která jsou pro ně podstatná z pohledu získaných bodů a celkové tabulky, hodně může napovědět už sobotní utkání proti Židenicím. Na druhé straně je očividné, že Tigers půjdou do zápasu s jasně připraveným taktickým plánem, který může vést k úspěchu. Tohle je tak trochu ukrytý šlágr víkendu.
Tip Florbal.cz:
Výhra Tigers za 2 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*