Malte Lundmark si společně s Falunem na hřišti Pixba doletěl pro výhru v prodloužení. FOTO: Per Wiklund.
1. 3. 2021 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Pixbu na výhru proti Falunu nestačilo ani vedení 6:0, třetí Kalmarsund rozstřílel Linköping

 



Lišky z města Göteborgu si ve 23. kole švédské nejvyšší soutěže brousily zuby na celkově šestou výhru v řadě, která by jim vylepšila pozici pro postup do vyřazovacích bojů. Ještě ve 46. minutě vedlo Pixbo 6:0, nicméně Falun všem ukázal kouzlo sportu s děrovaným nesmyslem, a i toto obrovské manko stačil vyrovnat. V prodloužení pak nakonec zvrátil vítězství poměrem 8:7 na svou stranu. Třetí místo si naopak upevnil Kalmarsund, který roznesl Linköping vysoko 11:2.

Pixbu se po dvě třetiny a během začátku závěrečného dějství proti silnému Falunu nedalo nic vytknout. Červenobílá družina si na svém hřišti proti několikanásobnému vítězi SSL z posledních let vytvořila exkluzivní náskok 6:0, kdy se hned o čtyři góly postaral Martin Östholm. Branka a tři nahrávky vousatého centra první formace domácích vyhouply do čela kanadského bodování před Alexandra Galante Carlströma právě z hostujícího Falunu.

Carlströmův celek ovšem ani přes nepříznivý stav zápas nevzdal a dvěma svižnými góly od Malte Lundmarka a kapitána Emila Johanssona snížil na rozdíl čtyř branek. Pixbo sice vstřelilo ještě sedmý gól, přesto se Falun nadechl k úctyhodné stíhací jízdě – ta vygradovala v čase 59:42, v němž si dvojnásobný mistr světa Johan Samuelsson podmanil hranici malého brankoviště Pixba, jako to svého času uměl současný tatranský lodivod Milan Fridrich, a vyrovnal na 7:7. Na konci druhé minuty prodloužení pak po nabití Malte Lundmarka rozhodl o vítězství Falunu povedenou ranou Patrik Rokka. Marek Beneš se v dresu Pixba do statistik nezapsal.

V dalším zápase 23. kola si pozici na třetím místě tabulky upevnil Kalmarsund, v jehož dresu ještě donedávna řádil bohemácký Filip Forman. Tým s Kimem Nilssonem v kádru, tedy s aktuálně podle ankety Innebandymagazinet nejlepším hráčem současnosti, si smlsnul na Linköpingu poměrem 11:2. Plavý čahoun Nilsson k jasné výhře přispěl brankou a dvěma nahrávkami. V dresu hostů se z českého dua objevil pouze Josef Rýpar, Matěj Jendrišák nadále absentuje.

Linköping ovšem nadále drží osmé postupovou pozici do play-off. Dva body na místenku do vyřazovacích bojů ztrácí přístavní Helsingborg, který venku podlehl lídrovi ze Storvrety poměrem 4:6. Právě aktuálně devátý Helsingborg je také jediným týmem SSL, jenž ve zbývajících třech kolech ještě může pomýšlet na proniknutí do elitní osmičky. Desátý Jönköping s 23 body naopak šanci na postup do bojů o titul už nemá.

VÝSLEDKY 23. KOLA ŠVÉDSKÉ SUPERLIGY:

Team Thorengruppen SK – IK Sirius IBK 6:4
Höllvikens IBF – Växjö IBK 3:8
FBC Kalmarsund – Linköping IBK 11:2
Storvreta IBK – FC Helsingborg 6:4
Pixbo Wallenstam IBK – IBF Falun 7:8 po prodloužení
Jönköpings IK – Mullsjö AIS 6:8
Fagerhult Habo IBK – IBK Dalen 5:9

KANADSKÉ BODOVÁNÍ:

1. Martin Östholm 58 (28+30) / Pixbo Wallenstam IBK
2. Alexander Galante Carlström 56 (40+16) / IBF Falun
3. Albin Sjögren 53 (25+28) / Storvreta IBK
…Marek Beneš 19+14, Matěj Jendrišák 19+6, Filip Forman 6+8, Josef Rýpar 1+2, Jakub Bína 1+1, Jonáš Kreysa 1+1, Jakub Gruber 0+1


Autor: Jakub Švejkovský



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*