Filip Forman bude znovu nastupovat za Bohemians. Foto: FbŠ Bohemians Filip Forman v dresu Bohemians. Foto: FbŠ Bohemians
3. 3. 2021 Superliga (10) KOMENTÁŘŮ

Disciplinárka bude o Formanovi jednat ve čtvrtek. Jaký trest hrozí útočníkovi Bohemians?

 



Do konce pondělní předehrávky 26. kola Livesport Superligy zbývalo už jen pár vteřin. Filip Forman trefil odkrytou branku a radoval se z gólu, který pojistil triumf Bohemians na hřišti Chodova. Jenže mladý útočník vzápětí počastoval soupeře vulgárním výrokem a od rozhodčích následovala červená karta. Případem se bude ve čtvrtek zabývat disciplinární komise.

Čtvrteční jednání disciplinárky se kvůli současným opatřením spojeným s koronavirem uskuteční distančně. „Hráč obdržel ČK 3, takže automaticky nebude moci hrát jedno utkání. O zbytku se teprve budeme bavit, až získáme všechny podklady. Informace budou sdílet rozhodčí, delegát či zástupci klubů. A bude záležet také na tom, jak budou vypovídat aktéři, pokud se jednání zúčastní,“ řekl pro Florbal.cz Tomáš Březina, předseda disciplinární komise.

Škála trestů pro Filipa Formana může být poměrně široká. Onen vulgární výrok „z*****nej Chodov“, kterým se útočník „klokanů“ v závěru pondělního střetnutí provinil, může v sazebníku provinění a trestů spadat do bodu číslo 1 (nesportovní chování) či do bodu číslo 2 (urážky, nadávky, vulgární výrazy). V prvním bodě mohou být trestem napomenutí, finanční pokuta či zastavení závodní činnosti až na dva měsíce. V bodě číslo dva hrozí rovněž napomenutí, finanční postih či zastavení činnosti až na devět měsíců.

Tak přísné tresty na horní hranici se ale rozhodně očekávat nedají a je hypoteticky možné, že Forman vyvázne bez větších následků. Disciplinární komise bude incident konfrontovat i s podobnými případy z minulosti. Co je ovšem jisté, že nejproduktivnější hráč Bohemians bude svému týmu chybět minimálně v prvním duelu vyřazovací části. Jednání disciplinární komise bylo sjednáno na tak, aby rozhodnutí padlo ještě před startem vyřazovací části.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • LP napsal:

    Je to největší talent poslední doby, hraje neskutečně, ale semlela ho sláva a pocit “hvězdnosti”. Má na to vliv zároveň “Bedlova škola”, kdy mu většina vulgarit prochází a Filipova arogance a nedostatek pokory. Přeji mu, aby tato “facka” mu pomohla si nastavit, jak se chce dále prezentovat. Každopádně jako reprezentant a kapitán juniorské reprezentace, kterého hodně malých florbalistů bere jako svůj vzor, by se takto chovat na veřejnosti a ve sportu k rozhodčím a k soupeřům chovat neměl. Předpokládám, že unie nebude mít slovy Bedly “koule” ho pořádně potrestat, tak pak už je to na něm.

    • Taky Petr napsal:

      Je potřeba utnout hned na začátku diskuze negativní pojem „Bedlova škola“. Bedla je cholerik a emoční hulvát ve vyjadřování, ale své hráče k žádným zákeřnostem nenavádí. Naopak podobné projevy netoleruje, viz vyjádření ke zbytečnému Buršíkovu vyloučení.
      Pokud jde o Filipa Formana, je to hráč s vrozeným velkým sebevědomím, od mala si dovolujícím na starší, drzý a provokující. Je to jeho osobnostní výbava, na kterou nemá Bedlovo chování žádný negativní vliv a ani ho nijak neformovalo a neformuje. Kdo oba zná, tak tento závěr potvrdí. Z Filipa se stala velká mediální i hráčská hvězda, navíc má pocit, že by měl být v Bohemce lídrem ve všem, že na něj tým spoléhá a očekává to od něj, zejména po jeho angažmá ve Švédsku. Ve spojení s jeho osobnostními předpoklady to pak vyústilo v urážku soupeře. Za mne to nebyl zkrat, ale vědomá provokace přes hranu. Proto je potřeba, aby mu byly nastaveny mantinely, pro jeho dobro a jeho další zdravý sportovní vývoj.
      Naopak v pozitivním je možno Bedlův vliv dokumentovat na hráči Dominikovi Šimáně, který si pod Bedlou nic nedovolí, i když jde o jinak o zákeřného hráče, který si herní frustraci pod jinými trenéry vybíjí na protihráčích nesportovním způsobem, byť je to jinak rychlý a šikovný hráč, ale jeho osobnostní výbava zakládá předpoklad násilného jednání.

      Takže nespojujte Formanův nesportovní počin s Bedlovými výlevy a jeho domnělým negativním vlivem, nemá to žádnou souvislost. Netřeba Bedlovi nasazovat psí hlavu.

      • LP napsal:

        Možná jsem se měla vyjádřit lépe, ale mluvila jsem o vulgaritách, a pro ty, kteří to tak nepochopili, „Bedlovou školou“ jsem myslela, jeho cholerické výjevy většinou vulgárního charakteru směrem k rozhodčím, a zatím si stojím. Bedlu znám a jeho ostatní kvality mu neupírám, ani jsem se nezpochybňovala, naopak musím potvrdit, že jsem byla svědkem, kdy vlastního hráče vyhodil ze střídačky, když zákeřně a zbytečně zfauloval protihráče.

        • Taky Petr napsal:

          Bedla nesnáší, když se něco dělá špatně, ať už ze strany svých hráčů nebo směrem k rozhodnutím rozhodčích. Vždy to v něm bouchne. Prostě si neumí pomoci a neumí ovládnout emoce.

          Ale na Filipa Formana nemá jeho chování a vyjadřování žádný vliv. Ten si jde svou cestou a je ovlivňován jen svou sebevědomou povahou a drzostí.

          Hráči pod Bedlou jsou disciplinovaní, nestojí jim za to si nechat nadávat a nechat se posílat do šaten. Samozřejmě existují výjimky, které si neumí pomoci a Bedla jim pak dá čočku. Zrovna Filip Forman patří mezi ty jednotlivce, kteří si z takového slovního výprasku moc nedělají.

          • LP napsal:

            Já taky nesnáším, když se něco dělá špatně a to neznamená, že budu vykřikovat vulgarity na veřejnosti a že je takový, a nemůže si pomoct, to není pro mě omluva, i když je perfektní trenér. Já tady nechci hodnotit ale Bedlu, já jenom říkám, že když hráči vidí, co vše mu u rozhodčích projde, tak je to ovlivní. A jak jsem napsala, doufám, že Filip si to v hlavě srovná, a bude takovou ikonou, za kterou ho asi všichni chceme mít, i s tou jeho zdravou drzostí a sebevědomím.

          • Taky Petr napsal:

            Na vysvětlenou, já Bedlu neobhajuji, mnohokrát jsem se za jeho chování styděl. Měl jsem tu možnost se pár let osobně setkávat na trénincích i zápasech. Snažil jsem se vysvětlit, že Bedla není v jádru špatný člověk, není křivák, podrazák, ale neskutečný cholerik, a to mu kazí reputaci.

            Nemyslím si, že by hráči Bohemky a priori spoléhali na toleranci rozhodčích. To by se nemuselo vyplatit, což se ukázalo v nedávných zápasech, kdy to Bedla naopak svým jednáním pokazil. Jsou zvyklí hrát svou hru, která se od nich vyžaduje. Chování hráčů je v intencích jejich osobností a toho jak jsou zvyklí hrát. Nic takového jako „Bedla nám to ukecá“ tam není. Naopak Bedla je spíš faktor nejistoty.

  • Denis napsal:

    Hráč skvělý, ale je to tukan. Už teď je marketingově hodně silný (hlavně pro Český florbal), když vyhrají juniorské mistroství světa, tak jako kapitán bude hvězda. Bohužel, taková hloupost se s ním chvílí potáhne.

  • Bedla rules !! napsal:

    Dělá se z toho zbytečná věda..Sorry, ale chceme emoce, rozhodčím bylo z řad trenérů nadáváno celý zápas a oni to braly, a najednou ke konci si najdou výbuch hráče v emocích 10s před koncem po gólu, které rozhodlo utkání. To je celkem dost nezvládnutý od rozhodčích. Sorry, ale ,,zkurvený Chodov,, se vším respektem zařvaný v zápase po golu mi nepřijde něco extrémního..Je to chyba, neříkám, že je to super, ale nevidím v zápalu boje na tom nic hroznýho..Surový faul po odpískaní nebo něco ok, trestejme, ale nedělejte z toho vědu. Myslím, že tohle proběhne každý zápas, a najednou to bylo slyšet na celou halu.

    • Ferda napsal:

      Asi každý cítíme jinde hranici zdravého provokování a hulvátství. Mám rád napjaté a přiostřené zápasy, které se podobají play-off módu „hrajeme o všechno“. Rozhodčí to pustili, místy až za hranu (Bauer na Buršíka, Forman na Bauera, sekání do Šimůnka a následná hrazda od Ondruška,..), ale tenhle exces se opravdu vymykal všemu. Trest by měl přijít, jinak se Forman nepoučí. nadruhou stranu, on prostě musí chybovat, aby mohl být tím nejlepším. Snad je na dobré cestě…

      • PJ napsal:

        … „tenhle exces se opravdu vymykal všemu“? Člověče, proberte se! Hráči i hráčky si sprostě nadávají pořád, trenéři řvou na rozhodčí, a jeden Zkurvenej Chodov na konci vyhecovaného zápasu se najednou vymyká? Někdo prasí celý zápas, zraní hráče, ale špatný je Forman? To je pokrytectví.

Napsat komentář

*