Florbalistky Bohemians čeká důležitý a zajímavý víkend. Foto: Flickr FbŠ Bohemians
13. 3. 2021 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Klíčový zápas Olomouc – Bohemians, další zajímavý víkend před Panthers

 



Extraliga žen pokračuje dál ve zběsilém tempu. Čeká nás především klíčový duel o postup do play off mezi Bohemians a Olomoucí, zajímavý víkend je také před florbalistkami Panthers, které se utkají ve dvou domácích utkáních s Židenicemi a FBC Ostrava. Do víkendových zápasů pak vůbec nezasáhnou týmy Startu98 a Tatranu Střešovice.

Sobotní program Extraligy žen:

KM automatik FBK Jičín – FBC ČPP OSTRAVA
14.00, Sportovní areál Jičín
Odveta utkání, které zaujalo sportovním fair play gestem hrající trenérky Gabriely Žůrkové. FBC mívá problémy na hřištích hůře postavených soupeřů, nicméně další zaváhání si již nemůže dovolit. Ani ne tak ve vztahu k první příčce, kterou střeží Vítkovice, ale na druhou pozici se již tlačí Chodov, se kterým navíc Ostravu ještě čeká vzájemné utkání. V tomto zápase by se postupem času měla přeci jen projevit vyšší herní kvalita hostí.
Tip Florbal.cz:
Výhra FBC za 3 body

FBS Olomouc – FbŠ Bohemians
15.00, SH Čajkaréna Olomouc
Pro Bohemians zápas pravdy. V extraligovém expressu již příliš dalších možností mít nebudou, teoreticky pro ně může hrát, že zatím nejsou v karanténě tak, jako například Start. Nicméně pokud prohrají s Olomoucí, jejich situace už bude kritická. V Olomouci se musí jednoznačně soustředit na vítězství, jenže na druhé straně je tým, který tyto klíčové zápasy umí zvládat. Mimochodem, s ohledem na přeložení prvního vzájemného duelu se v této divoké sezoně oba celky utkávají poprvé.
Tip Florbal.cz:
Výhra Olomouce za 3 body

Panthers Praha – K1 Florbal Židenice
15.00, SH ZŠ Rudná
Další zajímavé utkání sobotního programu. Oba celky se v průběhu minulého týdne utkaly s Vítkovicemi a ukázaly poměrně kvalitní výkony. Oba mohou hrát relativně v klidu a vlastně se připravovat na play off. Náš tip? V tomto utkání moc branek nepadne.
Tip Florbal.cz:
Výhra Židenic za 2 body

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Bulldogs Brno
17.00, SH Jižní Město
Chodov se vrací do akce poté, co si odložil druhé utkání proti FBC Ostrava a v týdnu porazil Mladou Boleslav. Proti Bulldogs by neměl zaváhat a udržet tak pod tlakem druhé FBC Ostrava. Je otázkou, na kolik se na něm projeví, že jeho hráčky trápila nejrůznější směsice zranění.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body

Nedělní program:

MITEL Florbalová akademie MB – FBS Olomouc
15.00, Nová MSH Mladá Boleslav
Mladá Boleslav v týdnu odehrála sympatický zápas s Chodovem, nyní se jistě bude chtít přihlásit do souboje o play off. Proti Olomouci může hrát roli domácí prostředí a šířka kádru, Boleslav vyhrála už o minulém víkendu. Olomouc navíc bojuje s marodkou.
Tip Florbal.cz:
Výhra Boleslavi za 2 body

K1 Florbal Židenice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
16.00, VUT CESA Brno I
První vzájemné utkání přineslo drama do posledních minut, oba týmy se navíc jistě posunuly ve vnímání svých herních plánů. Obecně bývají zápasy mezi Židenicemi a Chodovem velmi vyrovnané, dá se předpokládat, že ani v neděli tomu nebude jinak.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body

FbŠ Bohemians – 1. SC TEMPISH Vítkovice
16.00, SH Dolní Břežany
Bohemians jsou zatím jediným týmem kromě Vítkovic a Chodova, který dokázal obrat o body FBC Ostrava. A upřímně, potřebovaly by znovu uspět v utkání, ve kterém se to od nich úplně nečeká. Pro Vítkovice to bude jediné víkendové utkání, dá se očekávat, že si utkání proti Panthers vzaly k srdci a proti Bohemians předvedou opět koncentrovaný výkon.  
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

Panthers Praha – FBC ČPP OSTRAVA
16.00, SH ZŠ Rudná
Volného programu využily týmy Panthers a Ostravy a domluvily si zápas. Uvidíme, zda-li dokáží Pražanky v Rudné potrápit také druhý ostravský tým, který musí bojovat o druhou příčku. Dá se očekávat podobný obrázek, jako v utkání proti Vítkovicím, kdy Panthers vsadily na pevnou obranu a brejky.
Tip Florbal.cz:
Výhra FBC za 3 body
Pozn. aut.: V původním vydání byl tip uveden chybně 

Bulldogs Brno – KM automatik FBK Jičín
17.00, SH SportPoint Brno
Podobně jako Mladá Boleslav, také Jičín by se jistě rád na poslední chvíli přihlásil do boje o play off. K tomu musí Bulldogs bezpodmínečně porazit. Je otázkou, na co se nyní Buldogs zaměří, zbývající zápasy pro ně spíše mohou být dobrou přípravou na příští ročník, když na rozběhnutí ostatních sotěží to zatím ani zdaleka nevypadá. Jičín každopádně bude hrát v Brně o všechno.
Tip Florbal.cz:
Výhra Jičína za 3 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*