Nikola Příleská předala brankářské žezlo Viktorii Karasové. Foto: Lukáš Zetek - Flickr Florbal Vítkovice
13. 3. 2021 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Brankářku Vítkovic Příleskou vyřadí do konce sezony zranění kyčle. Viki to zvládne s přehledem, hlásí

 



Florbalistky Vítkovic přišly o svou brankářskou jedničku. Nikola Příleská již vynechala poslední tři zápasy svého týmu a nyní je jasné, že ji zranění kyčle vyřadí z brankoviště do konce probíhající sezony. Reprezentační gólmanka je ale klidná, s ohledem na ambice Vítkovic věří své nástupkyni Viktorii Karasové.

Pětadvacetiletá brankářka sama přesně neví, kdy ke zranění došlo. Naposledy ale v této sezoně zřejmě nastoupila ve vítězném derby proti FBC Ostrava na konci února. „Mám totiž dlouhodobě problémy s třísly, ale od určitého momentu se to začalo zhoršovat, až jsem se odhodlala zajít k doktorovi. Po několika vyšetřeních se bohužel ukázalo, že se jedná o zranění kyčle, které by mohlo zajít k trvalým následkům, pokud bych to neřešila hned,“ popisuje svůj zdravotní stav.

V příštím týdnu tak brankářku české ženské reprezentace čeká operace a následovat bude delší volno od florbalu. „Prognóza je zatím trochu nejasná. Jedná se totiž o takové zranění, u kterého ani na magnetické rezonanci nejde přesně vidět jeho rozsah. Takže přesněji budu vědět až po operaci, která mě čeká v příštím týdnu. Pokud by se ale potvrdily domněnky doktorů, tak mě bude čekat dlouhá rehabilitace a návrat na hřiště v horizontu zhruba 6 měsíců,“ prozradila.

Vzhledem k tomu, že aktuální sezona skončí za necelé tři měsíce, budou muset Vítkovice spoléhat na nově utvořenou brankářskou dvojici: Viktorie Karasová, dosavadní dvojka a juniorská reprezentantka, společně s klubovou legendou Lenkou Kubíčkovou.

Příleská ale podle vlastních slov nepochybuje. „V tomto jsem naprosto klidná. Jsem si jistá, že to Viky zvládne s přehledem, navíc má před sebou tým, který ji podrží. Záda jí bude krýt Lenka Kubíčková, která má spoustu zkušeností a věřím, že Viky týmu dokáže maximálně pomoct. A až mi to moje noha dovolí, tak je přijdu podpořit i já,“ usmívá se Nikola Příleská.

Nikola Příleská chytá ve Vítkovicích čtvrtou sezonu. S týmem dokázala dvakrát získat Extraligový titul, jednou vychytala také vítězství v tehdejším Poháru České pojišťovny. Stříbrnou medaili vychytala na Champions Cupu 2019, o rok později skončily Vítkovice třetí. Je stabilní součástí českého národního týmu žen, na posledních dvou světových šampionátech vytvořila dvojici s Janou Christianovou.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Don Juan napsal:

    Soupeřům Vítkovic se otevírá velká šance, hlavně teda pro FBC. Jestli v něčem nejsou Vítkovice momentálně dobré, tak je to bránění a držela je hodně Příleská při brejcích soupeře. Buď rapidně změní styl a začnou bránit a nebo v playoff pohoří.

Napsat komentář

*