Lehké sousto nebo budou klást Black Angels tuhý odpor? Vítěz základní části jde na nováčka v play off. Foto: Martin Flousek, Florbal Mladá Boleslav Lehké sousto nebo budou klást Black Angels tuhý odpor? Vítěz základní části jde na nováčka v play off. Foto: Martin Flousek, Florbal Mladá Boleslav
26. 3. 2021 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

První proti osmému! Vzájemné zápasy budiž varováním pro Boleslav i nadějí pro Black Angels

 



Vítěz základní části proti debutantovi v play off. Čtvrtfinále Livesport Superligy mezi Mladou Boleslaví a Black Angels možná mnozí označí za jednoznačnou záležitost. Jenže výsledky vzájemných zápasů i forma „andělů“ ze závěru základní části napovídají, že by to tak jasné být nemuselo. Více napoví až první konfrontace.

Mladá Boleslav ztratila v sezoně pouze pět bodů a připsala si jen jednu porážku. Dlouhodobou fázi soutěže ovládli Středočeši už popáté za sebou. Jenže zápasy s Black Angels se svěřencům Petra Novotného zrovna dvakrát nevyvedly. Natov a spol. sice brali plný počet bodů, v obou případech však vyhráli pouze o gól a soupeř mocně dotahoval.

„Víme, co jsme s Boleslaví schopní hrát. Určitě je to pro nás dobrá zkušenost, kterou můžeme využít,“ vzpomíná na obě utkání s mladoboleslavským celkem Tomáš Janeček, trenér Pražanů, který před časem působil i v městě automobilů.

A svým svěřencům se bude snažit vtloukat do hlavy, že přehnaný respekt proti hráčům jako Curney, Natov, Tomašík či Tokoš není na místě. „Nesmíme se soupeře bát. Musíme si načíst hru jednotlivých pětek soupeře, což se nám ve vzájemných zápasech v sezoně povedlo. Teď je otázkou, jak to zužitkujeme,“ přemýšlí o tom, jak vyzrát na suveréna Livesport Superligy.

Zároveň kouč „andělů“ smetl ze stolu, že by už jeho svěřenci mělo pro letošek postupem do play off splněno. Tým je hladový po emočně vypjatých zápasech. „Není třeba někoho motivovat. V 1. lize jsme absolvovali hodně vyhrocených zápasů. Minulý rok jsme v play off chyběli a myslím, že to klukům hodně chybělo. Adrenalin a vůle jsou ve vyřazovací části něco jako drogy, takže se na zápasy hodně těšíme,“ popsal Janeček, jak už jeho výběr vyhlíží bitvy s Mladou Boleslaví.

Mladoboleslavským přišla třítýdenní pauza před play off poměrně vhod. „Po základní části jsme měli pár šrámů, takže jsme prostor využili k doléčení zranění i trochu k odpočinku. Dva týdny jsme tvrdě trénovali a nasazení na herních trénincích, při nichž jsme se snažili simulovat chybějící zápasy, bylo skvělé. Myslím, že je to dobrý signál pro play off,“ přiznal pro klubový web Petr Novotný, trenér Středočechů.

A soupeře i vzhledem ke zmíněným výsledkům nemíní podcenit. „Myslím si, že Black Angels ukázali na konci základní části dobrou formu a hlavně ve vzájemných zápasech pro nás byli nebezpečným soupeřem. Výsledek jsme si museli vydřít. Dlouhodobě víme, že proti týmům hrajícím jednoduše jako právě Black Angels je to pro nás těžké,“ dodal Novotný.

Florbal Mladá Boleslav (1.) – Black Angels (8.)

ROZPIS ZÁPASŮ:

sobota 27. 3. 15:00 Florbal Mladá Boleslav – Black Angels
neděle 28. 3. 14:30 Florbal Mladá Boleslav – Black Angels
pátek 2. 4. 18:00 Black Angels – Florbal Mladá Boleslav
sobota 3. 4. 18:00 Black Angels – Florbal Mladá Boleslav

TŘI KLÍČOVÍ HRÁČI MLADÉ BOLESLAVI:

Jiří Curney, Jan Natov, Milan Tomašík
A kdo může zazářit? Jakub Bína

TŘI KLÍČOVÍ HRÁČI BLACK ANGELS:

Jakub Renčín, Matěj Boček, Tomáš Hanák
A kdo může zazářit? Ondřej Matiášek

TIP FLORBAL.CZ:

Florbal Mladá Boleslav – Black Angels 4:0


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*