Florbalistky FBC a Chodova čeká důležitý vzájemný duel. Foto: Florbal Chodov Florbalistky FBC a Chodova čeká důležitý vzájemný duel. Foto: Florbal Chodov
27. 3. 2021 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Bitva o druhé místo a těžký víkend před Startem a Bohemians. Jak bude reagovat Jičín?

 



Tak trochu ve stínu začátku play off mužské Livesport Superligy se především v rámci dohrávek začíná rozhodovat o posledním postupujícím do play off v ženské nejvyšší soutěži. Oba dva zainteresované týmy, Start98 a Bohemians mají před sebou těžký víkend, tomu ale nakonec vévodí bitva FBC Ostrava s Chodovem o druhé místo v tabulce základní části.

Víkendový program Extraligy žen:

1.SC TEMPISH Vítkovice – Bulldogs Brno
Sobota, 13.30, SC Dubina Ostrava
Vítkovice mají své jisté, první místo v základní části jim pošesté za sebou již nikdo nevezme. Přesto před sebou mají zajímavý dílčí milník: poprvé mohou projít základní částí bez ztráty bodu, musí ale ještě dvakrát zvítězit. Proti Bulldogs se dá očekávat, že možná trenéři zamíchají se sestavou, přesto by si Rytířky měly poměrně v poklidu dojít pro 21. dílek do své skládačky.  
Tip Florbal.cz:
Výhra Vítkovic za 3 body

FbŠ Bohemians – FBS Olomouc
Sobota, 15.00, SH Dolní Břežany
Bohemians procházejí herní krizí, pořád ale mají situaci ohledně postupu do play off ve vlastních rukou. V domácím prostředí by ale potřebovaly klokanky zabrat a porazit Olomouc. Teoreticky by mohly využít širšího kádru a domácího prostředí, Olomouc bude cestovat již od časného rána. Hanačky mají postup do vyřazovací části po šesti letech již zajištěn, můžeme se tedy dočkat nějakých změn v sestavě, právě s ohledem na play off.
Tip Florbal.cz:
Výhra Olomouce za 2 body

FBC ČPP OSTRAVA – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Sobota, 15.30, ČPP Aréna Ostrava
Před sezonou se to nezdálo pravděpodobné, přesto je to pravda. Ve druhém vzájemném utkání mezi FBC a Chodovem půjde o 2. místo po základní části, které vítězi zajistí tohoto minisouboje zajistí, že se případně v semifinále vyhne Vítkovicím. Pokud vyhraje FBC, bude jasno, Chodov by případně zisk druhého místa musel potvrdit především v duelu s Tatranem.
Tip Florbal.cz:
Výhra FBC za 2 body

FATPIPE Tigers Start98 Kunratice – MITEL Florbalová akademie MB
Sobota, 17.00, SH Jižní Město
Zápas pravdy pro Start98 a hodně ostrý nástup po karanténě. Nicméně, před Startem je velká šance, jak si velmi výrazně pomoci v boji o play off. Mladá Boleslav sice již nemůže do vyřazovacích bojů postoupit, dá se ale očekávat, že svou kůži nedá lacino a mohla by těžit právě z určité rozehranosti oproti pražskému týmu.
Tip Florbal.cz:
Výhra Mladé Boleslavi za 2 body

FBS Olomouc – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Neděle, 14.30, SH Čajkaréna Olomouc
Před Chodovem není lehký víkendový los a je třeba říci, že obraz tohoto utkání potenciálně dost ovlivní výsledek sobotní bitvy Pražanek s FBC. Chodov už v sezoně ukázal určité problémy v rámci kontroly zápasu z pozice favorita, velmi podobné rozložení sil bude také v Olomouci. Především pří případné sobotní porážce od FBC se dá očekávat velmi zajímavý zápas.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova za 3 body

Tatran Střešovice – KM automatik FBK Jičín
Neděle, 15.00, STODOLA Aréna Střešovice
Jičín je jistě nabuzen výhrou nad Židenicemi, pokud chce postoupit do play off, tak musí v základní hrací době porazit také Tatran. Poté by si šanci udržel, ačkoliv 20 bodů je velmi hraniční bodový zisk a v jedenáctičlenné základní části na postup do play off nikdy nestačil. Zcela klíčový je pro Jičín z tohoto pohledu zápas Startu98 s Mladou Boleslaví, případné zaváhání Startu by Jičínu pootevřelo dveře mezi elitu. Výhodou navíc je, že Jičín výsledek tohoto utkání bude znát. Využije Jičín pozitivní vlny proti týmu, který se vrací z karantény?
Tip Florbal.cz:
Výhra Tatranu za 3 body

FATPIPE Tigers Start98 Kunratice – Panthers Praha
Neděle, 16.00, SH Jižní Město
Druhý zápas víkendu pro Start98 a druhá možnost, jak si velmi výrazně pomoci, o to více, že Bohemians v rámci minulého víkendu stejnému soupeři podlehly. Pražské derby má ale vždy svůj specifický náboj, hráčky Panthers se sice po nejvyšším bodovém zisku v základní části v historii oddílu nemusí ničím stresovat, jistě ale budou chtít uspět.
Tip Florbal.cz:
Výhra Panthers za 3 body

K1 Florbal Židenice – FbŠ Bohemians
Neděle, 17.00, MSH Vodova Brno
Židenice ještě formálně potřebují potvrdit postup do play off, ačkoliv současných 23 bodů by jim s pravděpodobností hraničící s jistotou mělo stačit. Domácí postupový mečbol mohou proměnit proti Bohemians, případně dostanou ještě jednu šanci proti Startu98. Bohemka bude mít za sebou těžký a klíčový zápas proti Olomouci, Židenice tak budou moci využít faktu, že hrají o víkendu pouze jedno utkání. Navíc budou chtít jistě složit reparát za nepovedené utkání s Jičínem. Navíc, pokud Bohemians o víkendu dvakrát prohrají, tak jejich situace již půjde označit za kritickou.
Tip Florbal.cz:
Výhra Židenic za 2 body


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*