Florbalistky Chodova skončí druhé. Foto: Flickr Florbal Chodov
2. 4. 2021 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov porazil Tatran a skončí druhý. Start nevyužil první mečbol, Poláková může hrát

 



Extraliga žen zná vyřešení další zásadní otázky. Na druhém místě skončí celek Chodova, který ve vzájemném utkání porazil Tatran 4:2 a nemůže tak již být bodově předstižen. Tatran ještě může skončit třetí. Do play off zatím nepostoupil Start98, který si doma neporadil s Olomoucí. Pokud se bude rozhodovat až v utkání s Bohemians, tak svému týmu pomůže také Hana Poláková, která za svou červenou kartu další postih nedostane.

Pražské derby mezi Chodovem a Tatranem bylo velmi vyhecované, o čemž svědčí hned 7 vyloučených. Lépe začal Chodov, který první část vyhrál 2:0 po brankách Frantíkové se Suchanovou a vedení již nepustil.

V polovině zápasu totiž Chudá využila přesilovou hru, až ve 36. minutě se poprvé prosadil Tatran dílky Želízkové. Ve třetí části už Chodov vývoj zápasu kontroloval, na 4:1 zvýšila Jůzová, přesně osm minut před koncem pak uzavřela skóre Mechlová.

Tatran ještě stále může skončit třetí, v úplně posledním zápase základní části se totiž utká s FBC Ostrava, předtím hraje ještě s Mladou Boleslaví a Bulldogs Brno.

Zatímco Chodov má jasno, tak o Startu98 to neplatí. Kunratický tým totiž neproměnil první postupový mečbol do play off, nestačil na Olomouc a podlehl jí 1:5. Olomouc vedla od konce první třetiny zásluhou Peterkové, o osudu zápasu se rozhodlo mezi 36. až 39. minutou, kdy hráčky z Hané dvakrát skórovaly.

Start98 tak nevyužil první příležitost k postupu do play off, v sobotu má druhou šanci proti Židenicím.

Pokud nevyužije ani tu, rozhodne se v přímém souboji s Bohemians. Ty pro zápas získaly kapitánku Hanu Polákovou, která nebude více potrestána za nevhodné gesto ze zápasu proti Židenicím.

Té pomohlo především to, že své jednání okamžitě přiznala. „DK při zvažování výše trestu přihlédla k faktu, že se jednalo o jednorázové gesto, po kterém Hana Poláková v nesportovním chování nepokračovala a už při samotném utkání na hřišti se své jednání v debatě s rozhodčími nepopírala,“ píše se v rozhodnutí Disciplinární komise Českého florbalu.

Jednozápasový trest, který automaticky následuje po udělení červené karty s validitou 3 si již odbyla ve středečním utkání s Tatranem.

Výsledky Extraligy žen:

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Tatran Střešovice 4:2
branky: 12. Daniela Frantíková, 20. Patricie Suchanová, 31. Eliška Chudá, 49. Adéla Jůzová – 36. Lucie Želízková, 53. Michaela Mechlová; rozhodčí: Tomáš Kostinek – Martin Reichelt; vyloučení: 3:4; využití: 3:1; zásahy brankářů: Hana Ranochová 16 – Eliška Drbalová 26; po třetinách: 2:0, 1:1, 1:1;

FATPIPE Tigers Start98 Kunratice – FBS Olomouc 1:5
branky: 40. Kateřina Fousová – 17. Kateřina Peterková, 36. Tamara Hašová, 37. Lenka Ryšavá, 39. Tereza Reimerová, 54. Eliška Pešavová; rozhodčí: Jan Brejcha – Lukáš Husák; vyloučení: 0:3; využití: 0:0; zásahy brankářů: Kristýna Karli 26 – Martina Franková 44; po třetinách: 0:1, 1:3, 0:1;60


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*