Židenice podruhé odvrátily konec sezony. Foto: K1 Florbal Židenice Židenice podruhé odvrátily konec sezony. Foto: K1 Florbal Židenice
20. 4. 2021 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Zpět do Brna! Židenice po dalším obratu odvrátily druhý mečbol Tatranu, pokračuje se ve čtvrtek

 



Série mezi Tatranem Střešovice a Židenicemi nepoznala v úterý svého vítěze. Brněnský tým sice opět poměrně dlouho prohrával, nakonec se mu ale povedlo utkání otočit a díky výhře 4:3 odvrátil druhý mečbol soupeře. Série se tak vrací po dálnici D1 do Brna, kde bude ve čtvrtek pokračovat.

Tohle ještě může být drama! Tatran neproměnil druhý a jediný domácí mečbol, když podlehl v úterním utkání Židenicím poměrem 3:4.

Přitom na začátku to s pražským týmem nevypadalo vůbec špatně: už ve druhé minutě se prosadila Prontekerová a na bleskové srovnání Sedláčkové odpověděla ve 12. minutě Sedláčková. Tatranky byly nadále aktivnější, očividná ale byla také obětavost soupeře, který zablokoval několik střeleckých pokusů.

Ve druhé části následně Židenice obraz hry srovnaly a postupně převzaly žezlo utkání. Ve 35. minutě srovnala druhým zásahem Sedláčková, v poslední minutě druhé třetiny nejprve využila přesilovou hru Dernerová, aby vzápětí srovnala Pisárová.

Do třetí třetiny se tak šlo za vyrovnaného stavu a opět to byly domácí, kdo byl aktivnější. Přišla ale vítězná rána z hole Indrové, která ve 49. minutě určila konečné skóre na 4:3 pro Židenice. Tatranu nepomohla ani přesilová hra, kterou znamenalo vyloučení Kamily Pravcové v čase 56:32.

Série se tak za stavu 3:2 pro Tatran vrací po dálnici D1 do Brna, kde se ve čtvrtek odehraje šestý duel.

Výsledek 5. čtvrtfinále extraligy žen:

Tatran Střešovice – K1 Florbal Židenice 3:4
branky: 2. Markéta Prontekerová, 12. Katka Nádeníková, 40. Kateřina Pisárová – 3. Barbora Sedláčková, 35. Barbora Sedláčková, 40. Eva Smutná, 49. Martina Indrová; rozhodčí: Tomáš Kostinek – Martin Reichelt; vyloučení: 2:1; využití: 0:1; zásahy brankářů: Eliška Drbalová 10 – Lenka Remešová 22; po třetinách: 2:1, 1:2, 0:1;


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Brno napsal:

    Super, velky boj, takto se bojuje v play off, holky muzete byt na sebe pysne, projevuje se prace trenerske dvojce.

Napsat komentář

*