Luděk Beneš je hráčskou i trenérskou legendou střešovického klubu. Foto: Tatran Střešovice Luděk Beneš je hráčskou i trenérskou legendou střešovického klubu. Foto: Tatran Střešovice
28. 4. 2021 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Kouč Tatranu Milan Fridrich má nového asistenta! Na střídačku se vrací zkušený Luděk Beneš!

 



Tatran se rozhodl výrazně posílit svůj realizační tým. Na pozici hlavního kouče setrvá střešovická legenda Milan Fridrich a k ruce bude mít další velkou klubovou osobnost. Na střídačku Tatranu se totiž vrátí Luděk Beneš, bronzový medailista z mistrovství světa juniorů 2017 a zkušený trenér.

V realizačním týmu by měl dále zůstat Marek Mandler, který v průběhu sezony přišel z Karlových Varů, a nově se Tatranu podařilo angažovat Romana Jandu z Bohemians, jenž bude mít na starosti rozvoj brankářů. U mužstva setrvá kondiční trenér Libor Škoda, fyzioterapeut Václav Bechyňák a pozici vedoucího týmu bude zastávat Radek Brázda.

Luděk Beneš společně se svými kolegy na lavičce Tatranu. Foto: Tatran Omlux Střešovice

Luděk Beneš na lavičce Tatranu v sezoně 2016/17. Foto: Tatran Střešovice

„Naším cílem je vytvořit dlouhodobě úspěšný tým, který má ty nejvyšší ambice. K dosažení tohoto cíle musíme pracovat s největším úsilím ze všech týmů, a k tomu je zapotřebí neustálá, intenzivní práce na vylepšování jak hráčského, tak realizačního týmu. Florbal se neustále posouvá kupředu a my klademe na hráče stále větší nároky. To samé samozřejmě očekávají hráči i od nás, jakožto od vedení. Proto jsem nadšený, že se nám podařilo vhodně doplnit náš realizák a jsem přesvědčený o tom, že jsme vytvořili tým, který bude zase o něco silnější a především komplexnější,“ řekl k posílení realizačního týmu generální manažer klubu Jakub Menhart.

„Naše práce bude navazovat na trend, který jsme společně s Fríďou odstartovali někdy před šesti lety a který Fríďa rozvíjel v posledních dvou sezónách. S ohledem na florbalový vývoj a ve snaze poskytnou hráčům ten nejlepší možný servis pro jejich rozvoj není v současné době, pokud není k dispozici trenér na full-time, jiná cesta, než rozumně sestavit širší realizační tým,“ uvedl pro klubový web ke staronovému angažmá Luděk Beneš, jenž byl zrovna v úterý součástí nového dílu Florbal.cz podcastu.

„Detailní rozdělení rolí v trenérském týmu jsme ještě neřešili, k tomu bude dostatek času v následujících měsících, ale již nyní cítím z realizačního týmu zdravě ambiciózní, pozitivní a týmovou atmosféru, kterou samozřejmě chceme přenést na celý tým,“ dodal Beneš, který už Tatran vedl v sezonách 2016/17 a 2017/18 a dovedl ho do semifinále a čtvrtfinále play off. Mimo to se výrazně zapojil do trénování střešovické mládeže.

Nové složení realizačního týmu Tatranu:

Hlavní trenér: Milan Fridrich
Asistent trenéra: Luděk Beneš
Asistent trenéra: Marek Mandler
Kondiční trenér: Libor Škoda
Trenér brankářů: Roman Janda
Fyzioterapeut: Václav Bechyňák
Vedoucí týmu: Radek Brázda


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*